Galeria de Arta

arta pentru tine

  20.04.2012

Cum stau lucrurile

Muzeul de Artă Cluj-Napoca, instituţie de cultură aflată în subordinea Consiliului Judeţean Cluj, organizează miercuri, 25 aprilie 2012, de la ora 18:00, vernisajul expoziţiei de pictură cu titlul „Cum stau lucrurile” a artistei Anca Mureşan. Curatorii expoziţiei sunt Liviana Dan de la Muzeul Brukenthal Sibiu, critic de artă, şi Dan Popescu, directorul Galeriei H’art Bucureşti. Evenimentul este realizat în parteneriat cu Galeria de artă „H’art” Bucureşti, Grădina Botanică Cluj, Universitatea de Artă şi Design Cluj-Napoca şi Hotel Transilvania. Expoziţia poate fi vizitată 20 mai 2012.

După cum informează Călin Stegerean, directorul muzeului, demersul artistei se concretizează pictural în două feluri complementare: pe de o parte este monotonia căutării esenţei, mereu aceeaşi în univers uman, pictural sau cosmic, pe de altă parte este invadarea imaginii cu motive variabile, aleatorii, ale mediului inconjurător, cu valenţă unilaterală: cea a concretului cotidian. Anca Mureşan afirmă în catalogul expoziţiei despre propriul parcurs: „preocuparea mea constantă de-a lungul anilor a fost aceea de a contrapune timpului un spaţiu pictural”. Stabilitatea, mai presus de subiectivitate sau accident, a determinat tratarea pânzei cu pensulaţii mărunte, repetate pâna la compactizarea imaginii. O lucrare este încheiată când prezenţa nedefinită dar în acelaşi timp de neşters a unei amintiri îşi creează locul în materia picturală.

În cadrul acestui proiect, pentru prima dată, în afara expoziţiei din incinta muzeului, vor fi expuse lucrări de pictură în câteva spaţii din perimetrul central al oraşului. Un număr de lucrări va fi expus în spaţiile Grădinii Botanice din Cluj.

 

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Pictura, Muzee, Expozitii
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com