Galeria de Arta

arta pentru tine

  21.03.2012

Panaş de papanaşi, Sarmale cu ketchup

Miercuri, 21 martie 2012, Muzeul de Artă Cluj-Napoca, instituţie de cultură aflată în subordinea Consiliului Judeţean Cluj, în parteneriat cu Galeria Sabot, organizează vernisajul expoziţiilor realizate de artistul Dimitrios Antonitsis: „Panaş de papanaşi” – ora 17:00 la Muzeul de Artă Cluj-Napoca şi „Sarmale cu ketchup” – ora 19:00 la Galeria Sabot.

Dimitrios Antonitsis

Artist vizual, absolvent al Academiei de Film din New York, Dimitrios Antonitsis este fondatorul prestigioasei platforme internaţionale de artă Hydra School Projects cu sediu în insula Hydra din Grecia.

Invitat în Tabăra de artă de la Beliş organizată în toamna anului 2011 de Art Act şi Universitatea de Artă şi Design Cluj, Dimitrios Antonitsis a avut cu această ocazie prilejul unor prime contacte cu arta şi spiritualitatea din România. Întâlnirile cu locuitorii şi meşterii populari din zona Munţilor Apuseni, cu artiştii plastici profesionişti clujeni precum şi vizitarea Muzeului de Artă din Cluj-Napoca, care oferă o imagine de ansamblu a artei plastice româneşti, nu au rămas fără ecou în creaţia artistului.

Astfel, concomitent, la Muzeul de Artă Cluj-Napoca şi la Galeria Sabot, Dimitrios Antonitsis prezintă două expoziţii având la bază interferenţele recente cu spaţiul spiritual românesc.

Ready-made-uri reprezentate de scoarţe populare româneşti, referinţe la lucrări din pinacoteca Muzeului de Artă clujean, sculpturi în metal realizate prin compunerea unor oale de lut găsite în gospodării din Apuseni sau cumpărate din târgurile din aceeaşi zonă, dar şi picturi, sculpturi sau tapiserii originale sunt integrate într-un discurs artistic care pune în ecuaţie cu subtilitate problema identităţii într-o lume care tinde spre aplatizarea specificului şi uniformizare.

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Muzee, Expozitii
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com