Galeria de Arta

arta pentru tine

  24.10.2012

Bienala de ceramică şi sticlă - artişti clujeni 2012

Joi, 25 octombrie 2012, de la ora 18:00, are loc la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca vernisajul celei de a patra ediţii a expoziţiei „Bienala de ceramică şi sticlă - artişti clujeni“ organizată de Uniunea Artiştilor Plastici – Filiala Cluj. Curatorul expoziţiei este Emilia Chirilă, şeful secţiei de ceramică a Filialei Cluj a UAP.

Participă artiştii clujeni consacraţi şi tineri absolvenţi ai Universităţii de Artă şi Design din Cluj, secţia ceramică-sticlă, care vor prezenta lucrări de artă ambientală din ceramică şi sticlă. Alături de acestea va fi expus un scurt comentariu teoretic al fiecărui artist.

Cu prilejul acestei expoziţii, sâmbătă, 24 noiembrie, 2012, de la ora 11:00, are loc o conferinţă susţinută de artiştii Ioana Şetran, Cristina Popescu Russu, Gherghina Costea (UAP Bucureşti), Arina Ailincăi şi Emilia Chirilă (UAP Cluj), membri ai Academiei Internaţionale de Ceramică de la Geneva. Prezentată în cadrul programului „Lecţie deschisă” al Muzeului de Artă, conferinţa va avea ca subiect “artele focului”, ceramica şi sticla, ca domenii de sinteză ale artelor vizuale, exemplificate prin expoziţiile de ceramică organizate la galeria Galateea din Bucureşti, prima galerie de ceramică din ţară.

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Expozitii
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com