Galeria de Arta

arta pentru tine

  23.09.2008

Ceramică din Ungaria la Cluj

Miercuri, 24 septembrie 2008, de la ora 17:00, Muzeul de Artă Cluj-Napoca organizează vernisajul expoziţiei de ceramică a artiştilor Schrammel Imre şi Szőcs Éva Andrea din Ungaria.

Szocs

Lucrare realizată de Szőcs Éva Andrea


Schrammel Imre, născut pe 1933, este considerat unul dintre pionierii ceramicii cu caracter sculptural din Ungaria. Din bogata sa activitate profesională se remarcă numeroasele monumente cu caracter public realizate şi participările expoziţionale internaţionale de prestigiu la care se adaugă calitatea de rector în anii 90 al Colegiului de arte aplicate al Ungariei.

Szőcs Éva Andrea a absolvit Academia de arte vizule Ion Andreescu din Cluj în anul 1997, urmând apoi o carieră artistică şi didactică în Ungaria. În prezent este asistent universitar la Universitatea din Kaposvar, fiind autoarea unor expoziţii personale de ceramică şi participând la multe expoziţii colective în Ungaria şi în alte ţări din Europa.

Expoziţia de la Cluj, ce se recomandă atât specialiştilor, cât şi publicului larg, prezintă lucrări reprezentative ale celor doi artişti din generaţii diferite (Schrammel Imre este conducătorul studiilor doctorale de artă urmate de Szőcs Éva Andrea), pe care însă îi uneşte interesul pentru cercetarea noilor posibilităţi pe care tehnicile ceramicii le pot oferi, având ca rezultat opere de artă surprinzătoare prin originalitate şi puternică încărcătură semnificativă.

Imre

Lucrare realizată de Schrammel Imre

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Muzee, Expozitii
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com