Galeria de Arta

arta pentru tine

  13.04.2009

Pictură în email

Consiliul Judeţean Cluj şi Muzeul de Artă Cluj-Napoca organizează marţi, 14 aprilie 2009, de la ora 18:00, în Sălile “Festive” (la etajul muzeului), vernisajul expoziţiei de pictură în email a artiştilor Egri András şi Vdovkina Anastasia. Expoziţia poate fi vizitată în perioada 14–26 aprilie 2009.

email

Egri András s-a născut la Turda, judeţul Cluj, în anul 1971. A absolvit Universitatea de Artă şi Design din Cluj, secţia pictură, în anul 2004. Primele cunoştinţe şi îndrumări în tehnica emailului le-a primit de la mama sa, pictoriţa Nagy Enikő, mare cunoscătoare a acestui material. Din 1995 a participat la mai multe expoziţii şi tabere de creaţie atât în ţară cât şi în străinătate: Ungaria, Germania, Rusia. În viziunea sa, emailul, material străvechi dar şi foarte modern în acelaşi timp, este o tehnică prin care se poate exprima foarte profund complexitatea şi interacţiunile vieţii contemporane. Lucrările încearcă să definească aceste lucruri, pendulând între abstract şi real, completate fiind şi de un străvechi sistem de simboluri.

Vdovkina Anastasia s-a născut la Moscova, Rusia, în anul 1972. A absolvit Institutul de Artă şi Design din Piatigorsk (Rusia), în 1997. În tehnica emailului a început să lucreze din anul 1993, sub îndrumările tatălui său Vdovkin Nikolai, artist plastic în email. A participat la numeroase expoziţii şi simpozioane de profil din Rusia, Germania, India, Elveţia, Ungaria, România etc. Este membră a Uniunii Artiştilor Plastici din Rusia din anul 2003, iar din anul 2005 membră a Uniunii Artiştilor Plastici din România. În 2003 şi 2004 participă cu succese notabile la Simpozionul Internaţional de la Kecskemet, Ungaria, de asemeni în anul 2004 la cea de-a doua Trienală de email de la Budafok, Ungaria. În lucrările sale doreşte să obţină o armonie plastică între diferite materiale, cum ar fi metale, email, sau lemn, prin aceasta dorind să exprime o strânsă legătură dintre trecut şi prezent.

email

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Pictura, Muzee, Expozitii
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com