Galeria de Arta

arta pentru tine

  4.09.2012

Expoziţia de grafică a Asociaţiei Artiştilor Graficieni Ajtósi Dürer

Muzeul de Artă Cluj-Napoca, în parteneriat cu Asociaţia Artiştilor Graficieni Ajtósi Dürer (GADE) din Debreţin, organizează miercuri, 5 septembrie 2012, ora 17:00, vernisajul expoziţiei de grafică a acestei Asociaţii. Expoziţia va fi prezentată de criticul de artă dr. Éles Csaba. În expoziţia de la Cluj-Napoca vor fi prezentate lucrările a 31 de artişti. Expoziţia este deschisă publicului în perioada 5 septembrie – 7 octombrie 2012, de miercuri până duminică, în intervalul orar 10:00-17:00.

GADE

Înfiinţată în anul 2000, GADE organizează numeroase concursuri naţionale şi internaţionale de grafică contemporană, finalizate prin expoziţii cu participarea prestigioasă a unor valoroşi artişti din Europa şi Asia.

GADE patronează tabăra de creaţie de la Balatonfüred, care este o sursă constantă de îmbogăţire a colecţiei de artă contemporană nu numai a oraşului, dar şi a asociaţiei, rolul de formare al gustului pentru artă al publicului fiind un deziderat asumat.

Ţelul primordial al Asociaţiei GADE este promovarea graficii de tip tradiţional, clasic, cu acceptarea soluţiilor moderne propuse chiar de arta grafică pe computer.

Lucrările prezentate la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca sunt o selecţie din fondul patrimonial din ultimii zece ani de activitate ai Asociaţiei.

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Muzee, Expozitii
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com