Galeria de Arta

arta pentru tine

  23.01.2013

Land-art în Japonia

În cadrul programului „Lecţie deschisă” Muzeul de Artă Cluj-Napoca prezintă joi, 24 ianuarie 2013, de la ora 18:00, conferinţa „Land-art în Japonia”, susţinută de artistul plastic Emil Dobriban. Intrarea este liberă.

Land-art în Japonia

Conferinţa are ca subiect prezentarea celei de a 15-a ediţii, din luna octombie 2012, a taberei de land-art Abiko Open Air Art Exhibition, în Japonia, la care a participat şi artistul Emil Dobriban. În Japonia au avut loc, încă din anii 50, prin gruparea Gutay, primele manifestări ale land-art-ului ca mişcare artistică independentă, axată pe relaţia artist-natură-societate.

Emil Dobriban este conferenţiar universitar la Universitatea de Artă şi Design Cluj şi organizatorul primei tabere de land-art din Transilvania, în anul 2006.

Programul „Lecţie deschisă” al Muzeului de Artă Cluj-Napoca îşi propune să prezinte problematica specifică artelor plastice, interferenţa acestora cu celelalte arte, experienţe artistice şi cercetări recente la nivelul teoriei şi istoriei artei, publicul fiind invitat să intervină cu propriile observaţii şi întrebări referitoare la conţinutul conferinţei.

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Muzee
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com