Galeria de Arta

arta pentru tine

  2.02.2010

Despre art deco şi dandys

Muzeul Naţional de Artă al României, Asociaţia Prietenii Muzeului Naţional de Artă al României şi Institutul Francez din Bucureşti organizează miercuri, 3 februarie 2010, de la ora 18:30, conferinţa în limba franceză “Bernard Boutet de Monvel ou la naissance de l’art deco”, susţinută de Stéphane-Jacques Addade, membru al Camerei Europene a Experţilor de Artă, care va avea loc la Muzeul Zambaccian (str. Muzeul Zambaccian nr. 21A, cartier Dorobanţi).

Bernard Boutet

Bernard Boutet de Monvel (1881-1949), cunoscut astăzi pentru peisajele urbane deosebit de minuţioase ale New-York-ului realizate la sfârşitul anilor ‘20 şi la începutul anilor ’30, sau pentru tablourile pictate în Maroc în 1918, a fost, înainte de primul război mondial, portretist de succes al societăţii epocii (inclusiv al sportsman-ilor şi al personajelor dandy). Stéphane-Jacques Addade îşi propune să prezinte unul dintre aceste portrete realizat în 1909 în Place de la Concorde din Paris.

Aceasta este a doua conferinţă, dintr-o serie de patru, susţinută de Stéphane-Jacques Addade, în cadrul Serilor Prietenilor la Muzeul Zambaccian, inaugurate în luna octombrie 2009 de către Muzeul Naţional de Artă al României şi Asociaţia Prietenii Muzeului Naţional de Artă al României.

Intrarea este liberă, dar datorită numărului limitat de locuri, participarea publicului se va face pe bază de înscriere la numerele de telefon 021.231.55.17, 0762.215.800 sau prin e-mail la friends@art.museum.ro

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Muzee
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com