Galeria de Arta

arta pentru tine

  8.02.2013

Programe educative şi ghidaje gratuite la Muzeul de Artă Cluj-Napoca în 2013

În vederea creşterii gradului de acces la sensul şi mesajul operelor de artă şi a accentuării misiunii sale educative, Muzeul de Artă Cluj-Napoca va amplifica în anul 2013 cantitatea şi conţinutul programelor educative pentru publicul de toate nivelurile.

Pe lângă programele educative care se adresează elevilor realizate în parteneriat cu Universitatea de Artă şi Design Cluj, vor fi lansate noi programe educative destinate elevilor liceelor de artă, se va intensifica colaborarea cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj în vederea atragerii cadrelor didactice şi a elevilor din celelalte şcoli şi licee ale judeţului spre evenimentele organizate la muzeu. Continuă programul de conferinţe dedicate artelor „Lecţie deschisă”, programul „Autoportret”, dedicat întâlnirii publicului cu artişti contemporani şi s-a reluat programul de colocvii pe teme culturale „Întâlnire la muzeu”.

Pentru publicul de toate nivelurile, în afara ghidajelor curente care se realizează contra cost în Galeria Naţională, Muzeul de Artă Cluj-Napoca lansează începând cu data de 9 februarie 2013 un program de ghidaje gratuite care vor avea ca obiect Galeria Naţională şi, pentru prima dată, unele expoziţii temporare. Ghidajele sunt organizate la sfârşitul fiecărei săptămâni, în zilele de sâmbătă şi duminică, la ora 15:00 în Galeria Naţională, iar la ora 16:00 în expoziţie temporară. Numărul de locuri disponibile pentru fiecare ghidaj este 30. Participanţii au obligativitatea achiziţionării unui bilet de intrare în expoziţiile pentru a căror prezentare ghidată optează.

Pentru acest sfârşit de săptămână, ghidajele gratuite vor fi realizate în Galeria Naţională unde sunt expuse lucrări de artă românească din secolele XVI-XX, cu opere reprezentative ale artiştilor Nicolae Grigorescu, Ştefan Luchian, Nicolae Tonitza, şi în expoziţia de sculptură „Amintiri inocente” a artistului Ionel Tănase.

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Muzee
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com