Galeria de Arta

arta pentru tine

  16.01.2014

Experimentează arta

Muzeul Naţional de Artă al României invită publicul adolescent (13-19 ani) la o nouă serie de întâlniri, sub genericul “Experimentează arta”, care oferă tinerilor ocazia de intra în contact cu arta plastică prin intermediul altor simţuri decât văzul (auz, simţ tactil, gust, simţ olfactiv). Fiecare întâlnire aduce în prim plan o lucrare din patrimoniul MNAR, fie ea pictură, sculptură sau obiect de artă decorativă, ilustrată senzorial de către un invitat.

Experimentează arta

Prima întâlnire de sâmbătă, 18 ianuarie 2014, ora 15:00, îl are ca invitat pe Bogdan Mihai Simion, cobzar şi masterand al Universităţii din Bucureşti, Facultatea de Litere. Prin intermediul muzicii de cobză şi al poveştilor sale, Bogdan îi va introduce pe participanţi în atmosfera petrecerilor din spaţiul românesc de la începutul secolului al XIX-lea, inspirat de tabloul “Petrecere cu lăutrari” (1884) de Theodor Aman, expus în Galeria de Artă Românească Modernă.

Participarea la aceste evenimente se face doar pe bază de înscriere, în limita locurilor disponibile, prin e-mail la mona.timofte@art.museum.ro sau prin telefon la numărul 021.314.81.19.

Tariful este de 10 lei/întâlnire (include biletul de acces în muzeu şi taxa de participare la eveniment)

Programul “Experimentează arta” oferă tinerilor posibilitatea de a interacţiona cu o lucrare la nivel personal, având ocazia să exploreze multi-senzorial arta, cu ajutorul invitaţilor - tineri artişti sau profesionişti din domeniul cultural. Fiecare întâlnire îşi propune să creeze pentru participanţi un context de învăţare nonformal, punând accentul pe explorarea poveştii din spatele lucrării de artă, cu ajutorul artistului invitat.

Acest proiect este organizat şi facilitat de CADO - Consiliul Adolescentilor la MNAR. CADO este o echipă de 17 voluntari, elevi de liceu, ce are ca scop crearea şi promovarea programelor şi evenimentelor culturale pentru publicul adolescent al MNAR, cu scopul de a arăta altor tineri că muzeul poate fi un loc alternativ de petrecere a timpului liber şi de dezvoltare personală.

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Muzee
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com