Galeria de Arta

arta pentru tine

  31.08.2007

Curs de fotografie

Cei care doresc să urmeze un curs de poetică fotografică, fotojurnalism, tehnică fotografică analogă şi digitală, postprocesare digitală, au la dispoziţie o variantă interesantă. Cursul durează un an şcolar, cu câte o şedinţă săptămânală de cinci ore, în zilele de joi, între orele 17 şi 22. Cursul este organizat în patru etape: toamna, iarna, primăvara, vara, asigurând astfel întreaga varietate de anotimpuri pentru fotografiile de exterior. Şcoala dispune de mijloacele logistice necesare predării în bune condiţii: calculatoare, video-proiectoare etc.

Liniile generale ale cursului sunt:

 • controlul sentimental al momentului fotografierii
 • formularea bitemală-conflictuală a temei fotografice
 • dominante fotografice
 • aşezarea atmosferei fotografice pe transportorul ponderii estetice
 • iniţierea temei fotografice prin dezechilibru semnificativ
 • teoria culorii
 • principii de iluminare
 • mijloace de vibrare sau de fixare a temei fotografice
 • timpul, ritmul, dinamica, direcţia şi mişcarea în fotografie

Toate aceste propuneri teoretice vor fi însoţite de amănunţite analize fotografice. Cele mai importante particularităţi fotografice vor fi interogate şi din perspectiva altor arte (muzică, arte plastice, dramaturgie, literatură, film). Fiecare problemă poetică-fotografică atinsă va fi imediat sprijinită prin predarea instrumentelor şi metodelor tehnice necesare fotografierii.

Cursanţii trebuie să posede un aparat de fotografiat care să permită şi reglaje manuale.

Înscrierile se fac prin e-mail la următoarele adrese: Francisc Mraz - francisc.mraz@gmail.com şi Gyuri Ilinca - g.g.ilinca@gmail.com. Mesajul va avea ca subiect “Cerere de înscriere la cursul de fotografie” şi va include numele şi prenumele solicitantului, locul şi data naşterii, ultima formă de învăţământ absolvită, un CV cu sublinierea eventualelor antecedente fotografice, adresa şi telefonul de contact. Informaţii suplimentare se pot obţine şi telefonic la numărul 0722.203.529.

Cursul va începe pe 18 octombrie la Muzeul Literaturii Române, Bd. Dacia nr. 12, Sector 1, Bucureşti. În zilele de 15 şi 16 octombrie, solicitanţii vor participa la un interviu de aproximativ 10 minute, în urma căruia se va decide admiterea la curs. Ora de prezentare la interviu va fi comunicată fiecărui solicitant în parte, la adresa de e-mail dată în cererea de înscriere.

Cursul se va încheia cu o expoziţie organizată într-un spaţiu public, cuprinzând o severă selecţie a fotografiilor realizate în timpului anului.

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Lectii, Stiri, Fotografie
2 comentarii

Alte articole pe subiecte similare

2 comentarii »

 1. Mersi de info!

  Comentariu de Delia | 31.08.2007

 2. Frumos! Si vom veni cu tontii din provincie la interviu, si vom ajunge (daca gasim pe cineva sa ne spuna unde e mirificul muzeu), si cand ajungem s-ar putea ca antecedentele noastre din CV (aici chiar ca te umfla rasul-auzi doamne sa “subliniezi” daca ai antecedente fotografice).
  Doamne, am facut fotografie cu un tip Cheptea (tatal actualului) care nu mai era invitat in nici un juriu pt ca verdictul lui era “dragut”. Cred ca daca ar vedea anuntul asta si-ar da drumul si ar spune altceva!
  As fi vrut sa invat ceva dar din pacate trebuie sa “subliniez”: am antecedente (poate cu timpul le sterg).

  Comentariu de Daniel Muresan | 31.08.2007

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com