Galeria de Arta

arta pentru tine

  15.10.2013

Se vede ceea ce facem. Clubul Ilustratorilor povesteşte

În perioada 17 octombrie – 16 noiembrie 2013, Institutul Cultural Român de la Stockholm organizează la sediul său expoziţia de ilustraţie de carte “Se vede ceea ce facem. Clubul Ilustratorilor povesteşte”.

Vernisajul expoziţiei are loc în data de 17 octombrie, la sediul ICR Stockholm, începând cu ora 18:30. În deschidere, Sebastian Opriţă, preşedintele Clubului Ilustratorilor, şi Adriana Gheorghe Opriţă, membru al clubului, vor prezenta activitatea Clubului Ilustratorilor şi scena de ilustraţie de carte din România. Invitata de onoare a expoziţiei este ilustratoarea şi autoarea Livia Rusz, o legendă a ilustraţiei de carte românești, unul dintre ilustratorii de seamă ai Editurii Ion Creangă. În cadrul vernisajului Livia Rusz va lansa ediţia în limba română a cărţii pentru copii “Miskati intervine” (2013, Pionier press) şi va dialoga cu editorul Arina Stoenescu despre apariţia acestei publicaţii.

În cadrul expoziţiei peste 30 de artişti ilustratori de carte, membri ai Clubului Ilustratorilor din România, expun imagini şi diverse obiecte prin care vor oferi o reprezentare a celor mai noi tendinţe în ilustraţia de carte românească. Livia Rusz prezintă la sediul institutului doar o mică parte din ampla sa creaţie de peste patru decenii.

Expoziţia va oferi două momente de creaţie dedicate special copiilor, în data de 19 octombrie, între orele 13:00-17:00, prin atelierul de animaţie pentru copii, unde cei mici vor putea testa primele tehnici de animaţie, transformând desenele din imagini în mişcare, şi în data de 16 noiembrie, între orele 13.00:17:00, când va avea loc lansarea cărţii bilingve româno-coreene “La est de est” de Anuţa Vârsta.

Evenimentul este parte a proiectului de colaborare suedezo-român “Harap-Alb”, ce are ca scop înfiinţarea în România a unui spaţiu dedicat cărţii româneşti ilustrate pentru copii şi lecturii după modelul suedez “Junibacken”.

În această perioadă are loc la Bucureşti expoziţia paralelă “Vezi ceea ce facem! Asociaţia ilustratorilor si designerilor de grafica suedezi”, deschisă până pe data de 19 octombrie 2013 la UNAgaleria – Galeria Universităţii Naţionale de Arte Bucureşti, Str. Budişteanu nr. 10, sector 1 București.

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Expozitii
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com