Galeria de Arta

arta pentru tine

  15.11.2013

Tu şi animalul tău preferat / La est de est

Sâmbătă 16 noiembrie 2013, în ultima zi a expoziţiei “Se vede ceea ce facem. Clubul Ilustratorilor povesteşte“, are loc la sediul Institutului Cultural Român de la Stockholm un atelier pentru copii condus de ilustratoarea Anuţa Vârsta şi lansarea cărţii bilingve pentru copii “La est de est”.

La est de est

Începând cu ora 13:00, sub îndrumarea ilustratoarei Anuţa Vârsta, în cadrul atelierului „Tu şi animalul tău preferat”, copii vor desena şi lucra cu diferite materiale pentru colaj, povestind, prin prisma animalului lor preferat, cum este să mergi la şcoală.

Atelierul va fi urmat de lansarea cărţii bilingve româno-coreene “La est de est”, care reprezintă debutul Anuţei Vârsta ca autor de cărţi pentru copii. „Drag prieten, îmi place mult să plec de acasă. Să văd locuri noi.” – aşa începe Nikida scrisoarea sa despre călătoria în Coreea de Sud, unde s-a împrietenit cu Min-Ge. Împreună, ei descoperă o nouă lume populată de cuvinte care suna la fel în cele două limbi, dar au sensuri diferite. Plini de imaginaţie, copii se joacă cu cuvintele din cele două limbi - română şi coreeană.

Expoziţia “Se vede ceea ce facem. Clubul Ilustratorilor povesteşte” poate fi vizitată la sediul ICR Stockholm până pe data de 16 noiembrie 2013. Peste 30 de artişti ilustratori de carte, membri ai Clubului Ilustratorilor din România, expun imagini şi diverse obiecte prin care oferă o imagine a celor mai noi tendinţe în ilustraţia de carte românească. Invitatul de onoare al expoziţiei este celebra ilustratoare de cărţi pentru copii, Livia Rusz, în vârstă de 83 de ani. Expoziţia este parte a proiectului de colaborare suedezo-român “Harap Alb”, ce are ca scop înfiinţarea în România a unui spaţiu dedicat cărţii româneşti ilustrate pentru copii şi lecturii după modelul suedez “Junibacken”.

La est de est

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com