Galeria de Arta

arta pentru tine

  28.10.2010

Salonul European de Bandă Desenată

Din 28 octombrie până pe 21 noiembrie 2010, la Galeria ¾ – MNAC (în clădirea Teatrului Naţional) se desfășoară Salonul European de Bandă Desenată. Organizat sub egida EUNIC în România de Centrul Ceh, Centrul Cultural al Republicii Ungare, Delegaţia Wallonie-Bruxelles, Goethe-Institut, Institutul Francez, Institutul Cultural Român, în parteneriat cu Muzeul Naţional de Artă Contemporană, Asociaţia Jumătatea Plină, Asociaţia Bedefililor din România, Editura MM Europe şi Librăria Cărtureşti, Salonul este deschis joi, 28 octombrie, la ora 18:30, de domnul Horia-Roman Patapievici, preşedintele Institutului Cultural Român şi preşedintele reţelei EUNIC, și de domnul Olivier Grenson, artist și profesor de bandă desenată la Şcoala de Cercetare Grafică de la Bruxelles. În continuare, de la ora 19:00, are loc vernisajul expoziţiei “Istoria Benzii Desenate Româneşti 1935–2010″, curator Alexandru Ciubotariu, cu peste o sută de planşe originale, urmat de lansarea volumului “Istoria Benzii Desenate Româneşti 1891–2010″ de Alexandru Ciubotariu şi Dodo Niţă.

Programul evenimentelor cuprinde expoziţii, ateliere de creaţie (de la serigrafie la webcomics), proiecţii de filme, lansări de carte, întâlniri cu artişti şi editori şi sesiuni de autografe. Un spaţiu special amenajat va fi pus la dispoziţia amatorilor dornici să-şi expună propriile creaţii în domeniul benzilor desenate.

Printre profesioniştii de BD care vor putea fi întâlniți cu ocazia Salonului se numără Guy Delisle, Sylvain Coissard şi Pakito Bolino (Franţa), Olivier Grenson şi Jean Auquier (Wallonie-Bruxelles), Cserkuti David şi Bayer Antal (Ungaria), Sascha Hommer (Germania), Sandu Florea (SUA), Alexandru Ciubotariu, Dodo Niţă şi Octav Ungureanu (România).

Salonul dispune şi de un punct special de vânzare, unde vor fi expuse albume, broşuri şi reviste de benzi desenate apărute în ţările prezente la manifestare. Mai multe detalii despre program și modalitatea de înscriere la ateliere vor fi publicate pe paginile de internet ale organizatorilor și pe bandadesenataeuropeana.blogspot.com.

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com