Galeria de Arta

arta pentru tine

  12.06.2009

Mai avem un oraş?…

Vineri, 12 iunie 2009, de la ora 17:00, la sediul Institutului Cultural Român (Aleea Alexandru 38) va avea loc dezbaterea „Mai avem un oraş ?…“, dedicată patrimoniului românesc, cu participarea lui Pierre Housieaux (Asociaţia Paris Historique), Şerban Sturdza, preşedintele Ordinului Arhitecţilor din România, Dan Marin, arhitect, Anca Boagiu, senator, Caroline d’Assay, preşedinte Pro Patrimonio France. Accesul publicului este liber.

Vor fi prezentate două filme documentare: unul regizat de Pierre Housieaux, despre modul în care Asociaţia Paris Historique a readus pe harta Parisului cartierul Marais dupa cel de-al doilea război mondial, şi un al doilea film, realizat de fotografa Ioana Marinescu împreună cu regizorul britanic Robert Fearns, „Off the map. In Bucharest“.

Evenimentul este organizat de Institutul Cultural Român în parteneriat cu ProPatrimonio si ProDoMo, cu sprijinul Freedom House, Ordinul Arhitecţilor din România, Institutului Naţional al Monumentelor Istorice şi Institutului Francez.

Asociaţia Paris Historique este o organizaţie non-profit înfiinţată în anul 1963 cu scopul de a promova, de a proteja şi de a face cunoscută armonia arhitecturală şi bogăţia sociologică a cartierelor pariziene vechi. La centrul de informare al asociaţiei sunt organizate periodic expoziţii tematice, care pun în valoare patrimoniul arhitectonic francez. Pierre Housieux este membru al asociaţiei din anul 1987, iar din anul 2001 ocupă funcţia de preşedinte.

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Arhitectura
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com