Galeria de Arta

arta pentru tine

  27.08.2007

Silviu Oravitzan pe axa Klosterneuburg - Sibiu

Maestrul artei sacrale, Silviu Oravitzan, a avut pe 23 august vernisajul expoziţiei “Lux Lumen”, în Sala Terrena a sitului Klosterneuburg. La evenimentul organizat de Institutul Cultural Român din Viena au participat peste 120 de persoane, printre care oficialităţi ale guvernului de land Austria Inferioară şi primarul orasului Klosterneuburg.

Cele peste 90 de lucrări expuse de Silviu Oravitzan au fost prezentate de Ana Maria Altmann, curator la Muzeul Albertina din Viena, şi teologul Radu Preda. Potrivit purtătorului de cuvânt al Abaţiei Klosterneuburg, dr. Peter Schubert, expoziţia s-a deschis la exact 100 de ani de la vizita înscrisă în analele abaţiei, a Regelui Carol I al României şi a Reginei Elisabeta.

Vernisajul de la Klosterneuburg îl precede pe cel de la Sibiu, care va avea loc în cadrul Conferinţei Ecumenice Europene.

Expoziţiile organizate anul acesta de Institutul Cultural Român in Viena în parteneriat cu Abaţia Klosterneuburg (”Men and Masks”, a lui Florin Stoiciu, şi “Lux Lumen”, a lui Silviu Oraviztan) s-au bucurat de o amplă mediatizare în cotidiene şi reviste culturale austriece.

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Expozitii
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com