Galeria de Arta

arta pentru tine

  10.09.2007

Sibiu - un oraş se întoarce în Europa

Expoziţia de fotografie “Sibiu - un oraş se întoarce în Europa”, realizată de Dan Stoica, regizor, artist fotograf, traducător, prezintă transformările uimitoare suferite de Sibiu ca urmare a statutului de capitală culturală a Europei în anul 2007. Expoziţia, vernisată la Institutul Cultural Român din Budapesta în februarie 2007, prezentată apoi la Viena şi în castelul de la Krasiczyn în Polonia, pune în valoare pitorescul unui patrimoniu istoric şi cultural încă relativ puţin cunoscut.

Vernisajul de la castelul din Krasiczyn a avut loc în luna iunie, în deschiderea festivalul Galitia, la care România a avut anul acesta statutul de invitat special. Succesul de care s-a bucurat aici a dus la ideea itinerării acestei expoziţii şi în alte destinaţii culturale poloneze.

Luni, 10 septembrie 2007, începând cu ora 18:00, va avea loc vernisajul expoziţiei la Toruñ, Dwor Mieszczanski, ul. Podmurna 4-6. Evenimentul este organizat de către Institutul Cultural Român din Varşovia în colaborare cu Primăria din Toruñ şi Societatea de colaborare cu oraşele înfrăţite din Toruñ. Expoziţia va fi deschisă până pe data de 25 septembrie 2007.

Toruñ, vechi centru istoric şi universitar polonez, oraşul astronomului Nicolaus Copernic, candidează la titlul de capitală europeană a culturii în anul 2016. Pregătirea pentru obţinerea acestui titlu constă şi în prezentarea experienţei altor oraşe care l-au obţinut deja. Astfel a luat naştere ideea unei expoziţii de fotografie care să arate Sibiul în noua sa postură.

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Fotografie, Expozitii
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com