Galeria de Arta

arta pentru tine

  23.08.2007

Veneţia cu poduri de cuvinte

În perioada 27 august - 8 septembrie 2007 va avea loc la Institutul Român de Cultură şi Cercetare Umanistică din Veneţia expoziţia picto-poetică intitulată “Veneţia cu poduri de cuvinte”, realizată de Călin Stegerean şi Ruxandra Cesereanu special pentru acest spaţiu.

Veneţia, temă recurentă în artele plastice şi literatura din România de la Dimitri Cabadaiev la Corneliu Baba şi de la Mihai Eminescu la Mircea Dinescu, şi-a găsit expresia artistică într-o succesiune de nuanţe ce dau măsura fascinaţiei pe care Oraşul Dogilor a exercitat-o asupra artiştilor de-a lungul timpului.

Expoziţia “Veneţia cu poduri de cuvinte” oferă una din expresiile contemporane ale acestei teme prin însumarea expresivităţii plastice şi literare pusă în operă de cei doi artişti clujeni. Ei oferă un parcurs original al celebrului oraş lagunar, în care ansambluri arhitectonice, a căror plasticitate este relevatã într-o suită de acuarele de Călin Stegerean, sunt conectate de poemele-tablouri prezentate în limbile română şi italiană de Ruxandra Cesereanu, ce oferă expresia literară a unor cunoscute poduri veneţiene. Este o expoziţie ce stă cromatic sub semnele apei şi pământului, a căror înfruntare perpetuă la Veneţia nu a făcut decât să sporească farmecul acestui oraş unic în lume.

Evenimentul a fost realizat cu sprijinul Institutului Cultural Român şi al Institutul Român de Cultură şi Cercetare Umanistică din Veneţia şi va avea vernisajul luni, 27 august, la orele 18:30.

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Expozitii
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com