Galeria de Arta

arta pentru tine

  6.03.2008

Veneţia-Straubing şi retur

În data de 7 martie 2008, la Galerie im Weytterturm din Straubing, va avea loc vernisajul expoziţiei româno-italo-germană a artiştilor plastici Hidegard Klepper-Paar, Spiros Kaugianos, Johannes Reiser şi Cristian Alexandru Damian.

Expoziţia va fi deschisă publicului între 8 martie şi 13 aprilie 2008, într-unul dintre cele mai tradiţionale spaţii expozitive din oraşul unde Dunărea se întâlneşte cu Grosse Laber.

Evenimentul, organizat de Uniunea Artiştilor Plastici din Straubing, în colaborare cu Institutul Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia, va acoperi mai multe tehnici artistice: pictură, sculptură, grafică.

Din partea română va participa Cristian Alexandru Damian, câştigător, în 2006, al unei burse de cercetare “Nicolae Iorga” în domeniul istoriei artelor, cu tema “Influenţele picturii veneţiene în spaţiul românesc intracarpatic în secolele XVII-XVIII”, şi, de asemenea, doctorand la Universitatea “Babeş-Bolyai” din Cluj Napoca, Facultatea de Istorie şi Filozofie, cu tema “Ordinul iezuit şi artele figurative: cazul transilvan (sec. XVII-XVIII)”. În afara preocupărilor sale ştiinţifice, tânărul artist român îşi dezvoltă în mod constant formaţia artistică dobândită în perioada studiilor liceale şi universitare.

Evenimentul face parte din tradiţia colaborării anuale între Institutul Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia cu Uniunea Artiştilor Plastici din Straubing, colaborare care a dobândit semnificaţia unei întâlniri între cele două spaţii geografice şi culturale, favorizată de reperele istoriei central-europene, în care cursul milenar al Dunării a avut un rol major, aşa cum spunea în romanul său “Danubius” unul din cei mai importanţi scriitori italieni contemporani, Claudio Magris.

Colaborarea menţionată va continua în luna septembrie a anului în curs, când Palazzo Correr, sediul Institutului Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia, va găzdui o expoziţie colectivă a Uniunii Artiştilor Plastici din Straubing.

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Expozitii
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com