Galeria de Arta

arta pentru tine

  12.05.2008

Studio 0608

În data de 14 mai, orele 19:00, în spaţiile expoziţionale ale Academiei Române din Roma va avea loc vernisajul expoziţiei personale “Studio 0608″ a artistului român Alexandru Niculescu. Expoziţia, îngrijită de Cristian A. Damian, bursier “N. Iorga” la Institutul Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia, şi deschisă din 14 până în 24 mai 2008, propune privitorului evoluţia artistică a ultimilor doi ani pe care artistul român a întreprins-o cu ocazia câştigării bursei “V. Pârvan” la Accademia di Romania din Roma. Astfel, artistul oferă publicului o viziune întregită a propriului atelier, reconstruită în cadrul prezentei expoziţii.

Absolvent al Universităţii de Artă din Bucureşti, sectia pictură, în prezent Alexandru Niculescu se află la încheierea stagiului bienal de bursă “V. Pârvan”, perioadă în care artistul a participat la numeroase expoziţii colective: Spazi Aperti 5 - Accademia di Romania din Roma, “C” Padiglione Italia, Giardini della Biennale, Veneţia, A New Far West - Trieste, sPainter - Roma, Accidental / Coincidental - New York, şi personale: Nite Days - Institutul Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia.

Fără a renunţa la pictură, artistul ajunge la diferite alte forme plastice de expresie, cum ar fi fotografia sau instalaţia, pe care le exploatează într-o formă proprie, deseori ironică, şi în care jocul destructurării pentru a recrea noi personaje şi noi personificări este o trăsătură principală. Ne regăsim astfel în faţa unui artist dinamic, în continuă evoluţie, iar descoperirea creaţiei artistice a acestuia trebuie filtrată prin diverse prisme, pentru a găsi cheia interpretativă, a căuta şi a înţelege diversitatea lucrărilor sale.

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Expozitii
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com