Galeria de Arta

arta pentru tine

  30.06.2010

Sentimente în dialog

Joi, 1 iunie 2010, la ora 19:00, are loc în chiostrul Accademia di Romania din Roma inaugurarea expoziţiei “Sentimenti in dialogo. Itinerario fotografico romeno-italiano” semnat de Rodica Fleşariu Marinescu. Expoziţia cuprinde peste o sută de fotografii realizate atât în Italia (Venezia, Roma, Firenze, Padova etc), cât şi în România (Braşov, Bucureşti, nordul Moldovei, Cluj etc). Avântatul Dom din Milano, cărămiziul voluptuos al Romei, elegantele coloane cu mozaicuri de la San Paolo Fuori le Mura se împletesc cu profuziuni de îngeri pe fresce de mănăstiri moldovene, cu clădiri istorice din Ardeal şi din capitală. Lacul din Cişmigiu povesteşte cu lacul din Villa Borghese, pinii din Roma dialoghează natural cu căpiţe de fân în zona Bistriţei: peste tot aceleaşi culori netede şi aceleaşi lumini rafinate bucură ochiul ca la o primă întâlnire.

Rodica Fleşariu Marinescu s-a născut la Braşov şi în prezent este referent ştiinţific şi curator de expoziţii la Muzeul Ţăranului Român din Bucureşti. În 2004 a publicat la Editura Paideia cartea “Roma – între jurnal şi fotografie” şi de-a lungul anilor a semnat mai multe expoziţii personale de fotografie: “Sentimente” (Institutul Italian de Cultură din Bucureşti, februarie-martie 2008), “Exerciţii de feminitate” (la Muzeul Ţăranului Român, februarie 2009). Prezenta expoziţie a fost găzduită în 2009 de Institutul Român de Cultură şi Cercetare Umanistică din Venezia.

Expoziţia va rămâne deschisă publicului în perioada 1–14 iulie la sediul Accademia di Romania, după care va fi transferată în cadrul sugestiv al Castelului din Genazzano (Roma).

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Fotografie, Expozitii
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com