Galeria de Arta

arta pentru tine

  10.02.2010

Poezia şi Gloria

Miercuri, 10 februarie 2010, orele 18:00, la sediul Institutului Italian de Cultură din Bucureşti (Aleea Alexandru 41) vă fi inaugurată expoziţia “Poezia şi Gloria. Eneida de Virgilius în gravurile lui Bartolomeo Pinelli (1811)”.

Poezia şi Gloria

Expoziţia, deschisă până la data de 25 februarie, prezintă, pentru prima dată în România, o serie de cincizeci de splendide gravuri originale realizate de Bartolomeo Pinelli pentru “Eneida” de Virgilius. Prestigioasa operă a fost publicată la Roma în anul 1811. Artistul Bartolomeo Pinelli (1781-1835), născut la Roma, a fost cel mai de seamă ilustrator al operei lui Virgilius şi al Romei antice, un desenator de mare talent, capabil să anime personajele textelor clasice.

Expoziţia, al cărei curator este Arianna Sartori, a fost găzduita toamna trecută la Mantova, la Biserică Sfânta Maria della Vittoria şi este organizată de Institutul Italian de Cultură din Bucureşti, în colaborare cu “Associazione Amici di Palazzo Te e dei Musei Mantovani”, cu patronajul Accademia Nazionale Virgiliana.

După salutul introductiv rostit de directorul Institutului Italian de Cultură, prof. Alberto Castaldini, Rodolfo Signorini (membru al Accademia Nazionale Virgiliana) va prezenta expoziţia.

Publicat de Alexandru Uvra
in categoriile Stiri, Expozitii
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com