Galeria de Arta

arta pentru tine

  1.11.2011

(Re)descoperirea unui tablou: Alessandro Varotari - Suzana şi cei doi bătrâni

Muzeul Naţional de Artă al României şi Institutul Italian de Cultură Vito „Grasso” organizează joi, 3 noiembrie 2011, de la ora 18:00, conferinţa „(Re)descoperirea unui tablou: Alessandro Varotari - Suzana şi cei doi bătrâni”, susţinută de Cosmin Ungureanu, istoric de artă în cadrul departamentului de Artă Europeană a MNAR. Conferinţa are loc la sediul Institutului Italian din Bucureşti (Aleea Alexandru, nr. 41), iar intrarea este liberă.

Suzana şi cei doi bătrâni

Prilejul conferinţei este recenta restaurare a tabloului „Suzana şi cei doi bătrâni” de Alessandro Varotari (1588 – 1649), expus în Galeria de Artă Europeană a Muzeului Naţional de Artă al României, ocazie cu care lucrarea a reintrat în atenţia specialiştilor, cercetarea asupra operei beneficiind de informaţii suplimentare revelate de restaurare.

Conferinţa este structurată în două părţi: prezentarea etapelor şi intervenţiilor de-a lungul procesului de restaurare va fi urmată de o analiză a imaginii din punct de vedere iconografic şi stilistic, încercând o lămurire asupra opţiunii lui Alessandro Varotari de a reveni, la aproape un secol distanţă, la maniera de tinereţe a celui mai elogiat pictor veneţian – Tiziano Vecellio.

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Pictura
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com