Galeria de Arta

arta pentru tine

  13.10.2011

Venaria Reale în România

În luna octombrie 2011, complexul arhitectonic Venaria Reale este protagonistul unui dublu eveniment în România. După succesul cu care a fost primită în data de 8 octombrie la Muzeul Ţării Crişurilor din Oradea, joi, 13 octombrie, la ora 18:00 va fi inaugurată, la sediul Institutului Italian de Cultură “Vito Grasso” din Bucureşti (Aleea Alexandru, 41), expoziţia intitulată “Istoria, arhitectura, restaurarea şi fastul Curţii Regale”, organizată de Consorţiul La Venaria Reale şi îngrijită de ing. Francesco Pernice, conservator-şef al complexului, în colaborare cu asociaţia Accademia degli Archimandriti.

Venaria Reale

Proiectul Venaria Reale, care în circa zece ani a recuperat un întreg teritoriu din punct de vedere arhitectonic şi ambiental, dar şi economic şi social, devenind un motor de dezvoltare pentru întreaga regiune şi pentru circuitul care include reşedinţele familiei regale de Savoia, în special, se reconfirmă ca model de excelenţă în domeniul restaurării şi valorificării. După Expo Shanghai 2010, Venaria Reale a fost prezentată la SCITEC, la Beijing, în perioada 20-27 septembrie 2011, a fost invitată să participe în afara concursului la Premiul “Giovanni Spadolini” şi este invitată să ilustreze posibilităţile patrimoniului artistic şi cultural italian la numeroase manifestări naţionale şi internaţionale.

Aceste iniţiative fac parte dintr-un program de prezentare a activităţilor Consorţiului publicului italian şi din alte ţări.

Expoziţia prezintă competenţe şi metodologii inovative dezvoltate pe cel mai mare şantier de restaurare din Europa, dar pune accentul şi pe necesitatea unei promovări atente a culturii şi teritoriului, prin întâlniri, schimburi, interacţiuni, cursuri de formare în restaurare arhitectonică, atât în România cât şi în Italia, evidenţiind filiera de valorificare a patrimoniului cultural italian.

Pentru mai multe informaţii, puteţi accesa www.lavenariareale.it.

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Arhitectura, Expozitii
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com