Galeria de Arta

arta pentru tine

  5.03.2012

Concurs pentru a reprezenta România la cea de-a 13-a ediţie a Expoziţiei Internaţionale de Arhitectură - la Biennale di Venezia

Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional, Ministerul Afacerilor Externe, Institutul Cultural Român şi Uniunea Arhitecţilor din România au lansat concursul naţional pentru selectarea proiectelor care vor reprezenta România la cea de-a 13-a ediţie a Expoziţiei Internaţionale de Arhitectură - la Biennale di Venezia.

În anul 2012, proiectele care vor reprezenta România la Veneţia, la secţiunea “Participări Naţionale”, se vor realiza în două spaţii expoziţionale: Pavilionul României din Giardini della Biennale şi Noua Galerie a Institutului Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia.

Tema Bienalei - “Common Ground” - lansată de curatorul acestei ediţii, dl. David Chipperfield, pune accent pe lucrurile care sunt comune tuturor arhitecţilor, de la condiţiile în care este practicată arhitectura, la influenţele, istoriile şi afinităţile care le contextualizează profesia. “Common Ground” se referă, de asemenea, la suprafeţele dintre clădiri, la spaţiul urban şi la contribuţia pe care o poate aduce arhitectura în a defini “terenul comun” al oraşului, interogând în profunzime semnificaţia spaţiilor create de arhitectură: spaţiul politic, social şi public din care arhitectura face parte. Conceptul curatorial încurajează folosirea oricărui mijloc posibil pentru a vorbi despre fundamentele profesiei, subliniind importanţa viitorului acestei arte, din punctul de vedere al relaţiei dintre marii arhitecţi şi generaţiile tinere care se raportează la aceştia.

Regulamentul de organizare al concursului poate fi consultat pe pagina de internet a Ministerului Culturii şi Patrimoniului National. Termenul limită pentru depunerea proiectelor este 23 aprilie 2012, ora 17:00.

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Arhitectura, Concursuri
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com