Galeria de Arta

arta pentru tine

  27.05.2008

The Way Politics Influences Art and Vice Versa

Începând de marţi, 27 mai 2008, şi până sâmbătă, 28 iunie 2008, fundaţia “march” din Padova va găzdui pentru prima dată o expoziţie personală a lui Daniel Knorr, intitulată “The Way Politics Influences Art and Vice Versa”.

Curatorul expoziţiei este Raluca Voinea, care semnează totodată şi textul critic al catalogului, elaborat în două limbi: engleză şi italiană.

În cursul unei vizite la fundaţia “march”, Daniel Knorr a remarcat un perete care despărţea birourile de spaţiile expozitive propriu-zise, acesta fiind utilizat ulterior, în timpul recentelor alegeri din Italia, pentru organizarea unei secţii de votare. Autorul a decis să “urmeze” parcursul peretului, dinspre spaţiile expozitive ale fundaţiei până la locul delimitat pentru procesul votării, şi apoi în sens invers. Această “storyboard”, filmată de Karma Gava, se va finaliza chiar la vernisajul expoziţiei, în acest mod publicul, vizitatorii, invitaţii la eveniment urmând să devină ei înşişi o parte din actul artistic.

Daniel Knorr va fi prezent în spaţiile fundaţiei “march” din Padova alături de un tânăr artist italian, Carlo Zanni, care va prezenta, tot marţi, instalaţia “When the Class Is Boring I Go to the Bathroom” şi producţia video “My Temporary Visiting Position from the Sunset Terrace Bar”.

Evenimentul este organizat şi susţinut de fundaţia “march”, de Direcţia pentru Cultură a Primăriei din Padova şi de Institutul Cultural Român, prin Institutul Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia, beneficiind, totodată, de patronajul Ambasadei României la Roma, al regiunii Veneto, al Primăriei din Padova şi Goethe Institut.

Fundaţia “march” pentru artă contemporană a fost înfiinţată la 29 martie 2007, cu scopul promovării tinerilor artişti afirmaţi deja pe scena internaţională, dar mai puţin cunoscuţi în Italia. Până la finele acestui an, programul fundaţiei mai cuprinde alte două evenimente: unul, în parteneriat cu Galeria “Nicolai Wallner” din Copenhaga, în care vor fi promovaţi Peter Land şi Werner Reiterer, şi altul care îi va avea ca protagonişti pe Antal Lakner şi Carolina Caycedo.

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Expozitii
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com