Galeria de Arta

arta pentru tine

  17.12.2007

Arte Marţiale cu Dan Perjovschi

Marţi, 18 decembrie 2007, ora 17:30, la Institutul Cultural Român din Bucureşti (Aleea Alexandru nr. 38), Dan Perjovschi descinde la “Arte Marţiale” – o seară de proiecţii, dezbateri, polemici, confesiuni. Alţii le-ar numi “Arte Poetice”. Moderator va fi Erwin Kessler.

arte martiale

O marţi pe lună, Institutul Cultural Român invită la confruntare un artist contemporan, fără a avea avantajul unei expoziţii de perete, care “să vorbească de la sine”. La “Arte Marţiale”, artiştii nu expun, ci sunt expuşi tirului întrebărilor. Publicul este chemat pe tatami, echipat şi pregătit pentru eschive.

Invitat să spună de ce face ceea ce face, ce crede despre artă, public, societate, actualitate este, la această rundă de “Arte Marţiale”, Dan Perjovschi, grafician, autor de performance, apologet critic şi satiric al artei politice. Perjovschi a putut fi văzut pe pereţii şi tavanele de la MoMA, New York (2007), Tate Modern, Londra (2006), Muzeul Ludwig din Köln (2005) şi-n alte, la propriu, unghere celebre. La Bienala de la Veneţia din 2007, desenele lui Perjovschi puteau fi luate chiar pe haine de vizitatorii pavilionului Arsenale, de pe pereţii coridorului de acces.

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com