Galeria de Arta

arta pentru tine

  18.03.2008

Dan Perjovschi pentru MoMA în The New York Times

Cea mai importantă instituţie de artă modernă din lume, Museum of Modern Art din New York, l-a angajat pe artistul român Dan Perjovschi să creeze o pagină de promovare a muzeului în cotidianul The New York Times.

The New York Times

Ediţia din 12 martie 2008 a cotidianului cu cea mai mare influenţă în presa scrisă conţine în secţiunea specială Museums o pagină cu desene de Dan Perjovschi. Ales de MoMA să reprezinte imaginea muzeului în acest număr din The New York Times, Perjovschi începe cu un comentariu ironic la adresa artei contemporane şi a felului cum este prezentată astăzi de către marile muzee (inclusiv de catre MoMA) - o listă în care putem citi: “Cubism, Impressionism, Abstract Expressionism, Modernism, Postmodernism, Cafeteria, Shop”. Influenţa muzeului newyorkez şi capacitatea sa de a comisiona aproape oricare artist contemporan în viaţă, fac ca alegerea lui Dan Perjovschi să fie cu atât mai impresionantă.

Roxana Marcoci, curator al MoMA, a organizat în perioada 2 mai - 27 august 2007 prima expoziţie individuală a artistului român în Statele Unite, “What Happened to US?“. Perjovschi a desenat timp de câteva zile, de faţă cu vizitatorii muzeului, unul dintre pereţii Atriumului Donald B. & Catherine C. Marron, făcând comentarii grafice legate de contextul social şi politic actual în relaţie cu arta. Prezenţa lui Dan Perjovschi la MoMA a beneficiat de sprijinul Institutului Cultural Român din New York.

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Muzee
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com