Galeria de Arta

arta pentru tine

  19.05.2008

Matei Bejenaru: Artistul de la 2

Marţi, 20 mai 2008, ora 18:00, la Institutul Cultural Român (Bucureşti, Aleea Alexandru nr. 38), arta intră în coliziune cu ştiinţa şi socialul, într-o întâlnire inedită, la o nouă rundă de Arte Marţiale. Protagonişti sunt Matei Bejenaru – Artistul de la 2 – şi invitatul său, Octavian Groza, co-autor al Atlasului României. Ca de obicei, moderator este Erwin Kessler.

Matei Bejenaru: Artistul de la 2

Sub genericul “Crizele alimentare – traume ale României recente”, Matei Bejenaru propune o analiză asupra consumului alimentar în România din ultimele trei decenii, ilustrată cu grafice şi date. Expunerea va fi urmată de “Teritorii diluate”, o suită de hărţi prezentate şi comentate de Octavian Groza, care vor ilustra modul în care “sapă” (e)migraţia la rădăcina teritoriilor locale, regionale, precum şi a celui naţional.

Matei Bejenaru, născut în 1963, inginer, artist, familist, bun vecin şi profesor, este creatorul, organizatorul și administratorul Bienalei de Artă Contemporană “Periferic” (din 1997 până în prezent). Arta lui Matei Bejenaru pornește și sosește de la și în același punct: comunitatea, cea locală, ieşeană sau, mai larg, cea naţională, românească sau, și mai larg, cea universală, umană. În lucrările sale din ultimii ani (”Travelling Guide”, 2005), Matei Bejenaru indică metode mai sigure pentru emigrarea ilegală în Occident. Emigranţilor ajunși acolo Matei Bejenaru le apără drepturile salariale și sociale, precum în “Strawberry Fields Forever” (2005) sau le oferă cadrul reuniunii ca români în ţară străină, în “Together/Împreună” (Tate Modern, 2007).

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com