Galeria de Arta

arta pentru tine

  14.02.2008

Arta video românească la Madrid

Institutul Cultural Român din Madrid, împreună cu Artbus şi Florence Lynch Gallery (New York), prezintă “Straniul în artă video contemporana românească” / “The Uncanny în Romanian Contemporary Video”. Inaugurarea expoziţiei va avea loc vineri, 15 februarie 2008, ora 20:30, la sediul Institutului Cultural Român din Madrid (c/ Marques de Urquijo, 47, 1 derecha.). Expoziţia poate fi vizitată până pe 14 martie 2008.

Lucrările selectate reprezintă o explorare a naturii disjunctive a culturii române prin intermediul elementelor stranii şi al perspectivelor lărgite ale artiştilor. Expoziţia este concepută de Lara Taubman şi prezintă lucrări ale artiştilor Dan Acostioaei, Anca Benera, Ciprian Mureşan, Gabriela Vanga, Mona Vatamanu şi Florin Tudor.

Artbus este o asociaţie culturală care se dedică promovării artei contemporane. Unul dintre proiectele de bază este montarea, în timpul desfăşurării ARCO, cel mai important târg de artă contemporană din Spania, a unui autobuz în care se proiectează lucrări video şi care realizează diverse trasee de la ARCO la activităţi paralele care au loc în Madrid.

Anul acesta, Artbus proiectează expoziţia “Straniul în arta video contemporană românească” şi organizează un traseu special cu ocazia vernisajul expoziţiei de la Institutul Cultural Român din Madrid.

ARCO se desfăşoară la Madrid în perioada 13-18 februarie 2008. Evenimentul marchează luna februarie ca lună a artei contemporane. Proiectul “The Uncanny în Romanian Contemporary Video” a fost iniţiat şi realizat de Institutul Cultural Român din New York, împreuna cu Florence Lynch Gallery.

Institutul Cultural Român din Madrid a iniţiat promovarea proiectelor video în Spania odată cu expoziţia Marilenei Preda Sanc, în octombrie 2007, iniţiativă primită cu interes şi încurajată de publicul de specialitate din mediul spaniol.

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com