Galeria de Arta

arta pentru tine

  23.06.2010

Institutul Cultural Român la Noaptea Institutelor Culturale 2010

Ajunsă la cea de-a patra ediţie, Noaptea Institutelor Culturale propune, din seara zilei de 25 până în dimineaţa zilei de 26 iunie 2010, în jur de 70 de evenimente în 11 locuri din Bucureşti. Consumatorii de cultură la ceas târziu vor avea parte de filme, expoziţii (de fotografie sau instalaţie video), lansări de carte, concerte (muzică tradiţională, muzică clasică şi de club), pantomimă şi teatru, recitaluri de poezie, jocuri, concursuri, teste, surprize gastronomice şi bonusuri.

Noaptea Institutelor Culturale – ediţia 2010 este organizată de 13 centre şi institute culturale, dintre care 12 reunite sub egida EUNIC Bucureşti (British Council, Centrul Ceh, Centrul Cultural al Republicii Ungare, Forumul Cultural Austriac, Institutul Cervantes, Institutul Cultural Român, Fundaţia Culturală Greacă, Institutul Goethe, Institutul Francez, Institutul Italian de Cultură „Vito Grasso“, Institutul Polonez – coordonatorul ediţiei din acest an, Delegaţia Valonia-Bruxelles), cărora li se adaugă, în premieră, Centrul Cultural si de Informare al Ambasadei Ucrainei.

La Institutul Cultural Român (Aleea Alexandru 38) sunt programate proiecţii de filme documentare realizate în cadrul Aristoteles Workshop, două reprezentaţii ale spectacolului de pantomimă “România. Închis pentru inventar”, un concert susţinut de Romanian Piano Trio – Alexandru Tomescu, Răzvan Suma şi Horia Mihail – în cadrul unei noi întâlniri din seria “Restul e muzică… Comentând istoria muzicii clasice cu Dan Dediu şi invitaţii săi”, o expoziţie de fotografie cu şi despre ICR, o lecţie demonstrativă de limba română pentru străini. Nu vor lipsi din program savorile culinare. În vizită la Institutul Cultural Român este anunţată Fundaţia Culturală Greacă, care va oferi un concert de muzică rebetiko.

Pentru deplasarea între cele 11 centre în care au loc evenimente, participanţii vor avea la dispoziţie o cursă specială RATB, care va circula în intervalul 23:00 – 04:00, precum şi 100 de biciclete oferite de Asociaţia Green Revolution, care vor putea fi închiriate gratuit din Parcul Tineretului. Cei dornici să închirieze biciclete sunt rugaţi să trimită o solicitare, în avans, la adresa pr@culturapoloneza.ro

Programul detaliat este disponibil la www.icr.ro/noaptea_institutelor_2010.

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com