Galeria de Arta

arta pentru tine

  2.06.2009

Livia Rusz, o monografie

A apărut cartea “Livia Rusz, o monografie”, alcătuită de Dodo Niţă, Kiss Ferenc şi colaboratorii, dedicată artistei care a ilustrat cele mai frumoase cărţi româneşti destinate copiilor (Ion Creangă, Hauff, N. Batzaria, Fraţii Grimm, Robert Browning etc.) şi a publicat o sumedenie de seriale umoristice BD în revistele Napsugar, Arici Pogonici, Luminiţa, Cutezătorii etc.

Livia Rusz, o monografie

Volumul, tipărit în condiţii grafice deosebite, număra 52 de pagini alb-negru, cu coperţi color, şi cuprinde numeroase desene apărute atât în România, cât şi în Ungaria, multe inedite. Prefaţa este semnată de binecunoscutul scriitor şi critic SF, Mircea Opriţă. Acesta prezintă viaţa şi activitatea artistei (în cinci limbi), povesteşte despre cum au fost create personajele sale celebre: raţoiul Mac, buclucaşa maimuţă Cocofifi, Piticul Cipi etc. Un capitol separat relatează cum a fost ilustrată prima ediţie a “Hobbitului” (”O poveste cu un hobbit”, 1975) de J.R.R. Tolkien.

O bibliografie completă a cărţilor desenate de Livia Rusz reuneşte titlurile apărute în România, Ungaria, Germania şi Marea Britanie.

Costul volumului este de 15 lei şi poate fi comandat prin e-mail, la adresa dododnita@yahoo.com

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri
1 comentariu

Alte articole pe subiecte similare

1 Comentariu »

  1. […] Livia Rusz, una din cele mai importante artiste şi desenatoare de cărţi pentru copii de la noi. http://www.galeriadearta.com/stiri/livia-rusz-o-monografie-1718.htm. Dacă editurile din România specializate în cărţi pentru copii ar încuraja mai mult artiştii […]

    Pingback de mayumablog » Blog Archive » Mac şi Cocofifi, redivivus | 18.11.2009

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com