Galeria de Arta

arta pentru tine

  3.02.2014

Despre ilustraţia de carte, cu ilustratorul spaniol Alberto Gamón

Institutul Cervantes din Bucureşti, în colaborare cu Universitatea Naţională de Arte, Clubul Ilustratorilor, găzduieşte, în perioadă 3-6 februarie 2014, o serie de activităţi dedícate ilustraţiei de carte, cu participarea ilustratorului spaniol Alberto Gamón.

Ilustratorul spaniol conduce, la sediul Institutului Cervantes, în perioada 3-5 februarie 2014, o serie de ateliere de ilustraţie destinate studentilor şi tinerilor ilustratori români.

Luni, 3 februarie 2014, de la ora 18:00, în închiderea expoziţiei de ilustraţie de carte “Patria Común. Delibes Ilustrado” – expoziţie găzduită de Instituto Cervantes în parteneriat cu Fundatia Miguel Delibes, ilustratorul spaniol va ţine o scurtă prezentare legată atât de participarea sa în aceasta expoziţie, cât şi de ilustraţia de carte în general, experienţa sa ca ilustrator şi situaţia ilustraţiei de carte în Spania.

În data de 6 februarie 2014, de la ora 18:00, are loc în Sala de Expoziţii a Instituto Cervantes vernisajul expoziţiei “Miguel Delibes văzut de tineri ilustratori români”, o expoziţie de grup a Clubului Ilustratorilor, dar şi a participanţilor la atelierele de ilustraţie, a cărei temă are ca punct de plecare texte din Miguel Delibes.

Alberto Gamón s-a născut în 1974 în Alcaniz, Teruel. Începand cu 1995 se dedică ilustratiei în diferite domenii. În publicitate, a lucrat la campanii pentru diverse companii, între care amintim afişele pentru campania “Zilei Internaţionale a Cărţii pentru Copii” (pentru Reţeaua de Biblioteci din Zaragoza) sau o colecţie de cărţi poştale pentru Centrul de Istorie al aceluaşi oraş. A lucrat, de asemenea, în presa scrisă, realizând ilustraţii pentru articolele de opinie ale Periódico de Aragón (Grupul Z). A făcut şi designul cotoarelor de informaţie biblioteconomică pentru cărţile din Cubit, prima bibliotecă pentru tineri din Spania, ridicată de Fundaţia Bertelsmann.

În zona ilustraţiei de carte pentru copii a făcut ilustraţia mai multor volume, printre care “OPERACIÓN J” de Daniel Nesquens (Ed. Diálogo, Valencia 2003), pentru care a obţinut menţiune specială pentru cel mai bun album ilustrat (Alicante, 2001) şi un Accésit la Concursul INJUVE (Institutul pentru Tineret, 2003). Recent, împreună cu alţi autori, a demarat un proiect de auto-editare la editura denumită Ediciones sin Pretensiones (Ediţii fără pretenţii). În ultimii ani a lucrat şi ilustraţie de copertă de carte de proză la editurile Nordica Libros şi Contrasena. Lucrările sale au fost selectate în diverse expoziţii de grup precum ILUSTRÍSIMOS - panoramă a ilustraţiei de carte pentru copii şi tineret (prezentată la Târgul internaţional de Carte pentru Copii de la Bolonia, 2005).

Participă constant în proiecte educative şi conduce ateliere de ilustraţie destinate atât copiilor, cât şi publicului specializat.

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2023 GaleriaDeArta.com