Galeria de Arta

arta pentru tine

  4.02.2014

Wood&Wool

În contextul desfăşurării în capitala Suediei a Stockholm Design Week - unul dintre cele mai prestigioase evenimente de profil din Europa, Institutul Cultural Român de la Stockholm aduce în atenţia publicului principalele tendințe de evoluție în designul de produs din România, prin vernisarea expoziţiei “Wood&Wool” pe data de 6 februarie 2014. Expoziţia, realizată de Romanian Design Week în colaborare cu Institutul Cultural Român de la Stockholm şi cu sprijinul Muzeului Naţional al Ţăranului Român, reunește lucrările a 23 de designeri români şi poate fi vizitată la sediul institutului până pe data de 8 martie 2014.

“Wood&Wool” a țesut o poveste despre materialele tradiționale în designul românesc contemporan, pornind de la interesul tinerilor designeri români pentru meșteșug și predilecţia acestora pentru materialele naturale. Conceptul și designul expoziției sunt semnate de arhitectul Attila Kim. Pentru a sublinia dialogul permanent dintre arta meşteşugărească și designul contemporan, expoziția prezintă și obiecte tradiționale puse la dispoziţie de Muzeul Național al Țăranului Român. De asemenea, expoziția va include și o secțiune specială dedicată obiectelor din ceramică și porțelan.

“Wood&Wool” prezintă lucrări realizate de Adina Marin, Alexandra Constantinescu, Ana Botezatu & Tina Nodes, Arhidot Design, Atelier Brut, Bogdan Ciocodeica & Diana Roșu, Carla Szabo, Doru Dumitrescu, Dragoș Motica, Eliza Yokina - SYAA, Form&Function, Grigore Mitrea, Klara Veer, Lidia Puică, Mădălina Teler, Mihai Stamati, Monotremu, Oana Coarfă – Cabinet, Prototip, Ruxandra Sacalis, Valentina Vidrașcu, Vlad Nancă, The Awesome Project.

Pe data de 11 februarie 2014, ICR Stockholm organizează la sediul său o discuţie despre designul românesc contemporan. Attila Kim şi Irina Florea, reprezentanți ai Romanian Design Week, vor dialoga cu Dennis Dahlqvist, unul dintre cei mai apreciați jurnaliști și critici de design din Suedia, despre integrarea fondului cultural arhaic în produse contemporane, utilizarea unor materii prime ușor accesibile și încurajarea producției locale în designul românesc de produs.

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Expozitii
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com