Galeria de Arta

arta pentru tine

  9.10.2008

Living Together

British Council a lansat competiţia de fotografie “Living Together”, care se desfăşoară în 19 ţări, până în martie 2009. Tema acestei competiţii internaţionale este “Dialogul intercultural”.

Scopul acestei competiţii de fotografie este de a încuraja dezvoltarea unui dialog creativ vizual despre impactul fenomenului migraţionist asupra societăţii şi participarea comunităţilor de minorităţi la viaţa publică.

Doritorii sunt invitaţi să trimită pe site-ul competiţiei trei fotografii care să transmită ce reprezintă migraţia pentru ei, răspunzând la următoarele trei subteme:
- Feţe noi, locuri noi;
- Sentimentul de “acasă”
- Migraţia - un nou fenomen?

La acest concurs se pot înscrie persoane cu vârsta cuprinsă între 13 şi 35 ani, rezidenţi în Albania, Armenia, Austria, Azerbaijan, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Cipru, Georgia, Grecia, Israel, Kosovo, Macedonia, Muntenegru, Polonia, România, Serbia, Turcia şi Marea Britanie.

Competiţia se încheie pe data de 15 martie 2009, ora 20:00, iar fotografiile selectate vor fi prezentate în cadrul Congresului Living Together ce se va desfăşura în martie 2009. Premiile vor fi împărţite pe trei categorii: Cea mai bună fotografie, Cea mai bună fotografie pe grupe de vârstă şi Cea mai bună fotografie per subtemă, iar câştigătorii vor primi aparate de fotografiat.

Detalii despre premii şi regulamentul acestui concurs se găsesc pe Internet, la adresa:
http://livingtogether-competition.britishcouncil.org

Competiţia este parte a proiectului regional “Living Together”, dezvoltat de British Council, care îşi propune să promoveze dialogul şi comuniunea socială, precum şi participarea activă a populaţiei la problemele cu care se confruntă societatea. Proiectul se desfăşoară în peste 15 ţări, sub auspiciile Consiliului Europei, dedicat Anului European al Dialogului Intercultural 2008. Conceptul de “living together” (convieţuire) este o caracteristică a Europei de astăzi, în care multe dintre societăţi au cunoscut transformări semnificative datorită fenomenului migraţionist.

Proiectul “Living Together” subliniază impactul noilor comunităţi de emigranţi atât asupra societăţilor în care acestea se stabilesc, cât şi asupra societăţilor din care emigrează. De asemenea, proiectul pune accent pe vizibilitatea şi participarea minorităţilor la viaţa publică.

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Fotografie, Concursuri
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com