Galeria de Arta

arta pentru tine

  20.03.2012

Premiului Henkel CEE pentru Artă 2012

Henkel Central Eastern Europe (Henkel CEE) anunţă lansarea celei de-a unsprezecea ediţii a Premiului Henkel CEE pentru Artă, competiţie dedicată artiştilor din 23 de ţări din Europa Centrală şi de Est şi din Asia Centrală. Artiştii sunt invitaţi să îşi înscrie în concurs lucrările din domeniile pictură, desen, fotografie, video şi instalaţie. Premiul este acordat în colaborare cu asociaţia KulturKontakt Austria şi cu Museum der Modernen Kunst Stiftung Ludwig, Viena (MUMOK). Câştigătorul va primi nu numai un premiu în valoare de 7.000 de euro, ci şi o expoziţie în ţara sa natală şi o prezentare individuală la MUMOK, în Viena. Valoarea totală a premiului oferit în 2012 se va ridica astfel la 35.000 de euro.

Ca şi în anii trecuţi, nu există o temă prestabilită pentru competiţie, fiind recompensate operele excepţionale şi inovatoare din domeniile pictură, desen, fotografie, video şi instalaţie. Un juriu internaţional format din curatori şi experţi renumiţi se va întâlni în vară pentru a alege cei 5 artişti finalişti în cursă pentru marele premiu. Câştigătorul va fi anunţat în cadrul unei ceremonii de gală ce se va desfăşura la Viena în octombrie 2012.

Artiştii români sunt aşteptaţi şi ei să se înscrie în competiţie. Şi în 2012, în cazul în care există mai mult de cinci înscrieri în România, se va organiza o preselecţie locală în luna iunie, jurizată de personalităţi importante ale mediului artistic local. Şi anul acesta, juriul va alege un singur artist ale cărui lucrări vor intra în procesul de selecţie de la Viena. Câştigătorul local va primi şi un premiu în valoare de 1.000 Euro, din partea companiei Henkel România.

Pentru înscrierea la această ediţie a Premiului Henkel CEE pentru Artă sunt necesare următoarele documente:
- Curriculum Vitae şi o descriere a activităţii artistice (în limba engleză sau germană);
- Limita de vârstă: 40 de ani (artistul să nu fi împlinit încă vârsta de 40 de ani la momentul ceremoniei de premiere, care va avea loc în Austria în octombrie 2012)
- Numărul de lucrări care pot fi înscrise: 3-5 reproduceri. Nu se acceptă lucrări în original.
· Pentru lucrările de artă din secţiunile pictură, desen, fotografie: reproduceri sub formă de fotografii, dosare şi/sau cataloage (Format: max A3). Nu se accepta diapozitive, CD-uri sau DVD-uri.
· Pentru lucrările de artă din secţiunile video şi instalaţie, lucrările vor fi trimise pe DVD-uri. Durata maximă a materialelor de prezentare nu trebuie să depăşească 10 minute.
- Lucrările nu trebuie să fie anterioare anului 2009.

Lucrările înscrise în concurs vor fi evaluate de un juriu local în luna iunie. Cea mai bună lucrare va fi trimisă de către Henkel România la Viena, unde un juriu internaţional va alege cei cinci finalişti şi marele câştigător. Artiştii nominalizaţi pentru finală vor fi anunţaţi şi informaţi de Henkel CEE în legătură cu invitaţia la Gala Henkel Art.Award 2012.

După sesiunea de jurizare, lucrările înscrise vor fi returnate artiştilor. Compania Henkel nu îşi asumă responsabilitatea pentru eventuala deteriorare sau pierdere a lucrărilor de artă. Nu se percepe taxă de participare la concurs. Artiştii nu vor fi remuneraţi pentru participarea în competiţie.

Artiştii români sunt rugaţi să trimită lucrările lor până cel târziu pe 25 mai 2012 (data poştei) la următoarea adresă:

GMP PR
Attn: Roxana Poede
Pentru Premiul Henkel CEE pentru Artă
Str. Teodor Ştefănescu nr. 4
Bucureşti, sector 3

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Concursuri
3 comentarii

Alte articole pe subiecte similare

3 comentarii »

  1. Acest concurs pentru arta are la baza realizarea unor copii dupa lucrarile de arta a unor artisti celebrii? pentru ca nu sunt lamurita in legatura cu: “Nu se accepta lucrari in original.” … va rog sa ma ajute cineva, multumesc

    Comentariu de G | 4.05.2012

  2. Adică nu se trimite originalul, ci fotografia lucrării.

    Comentariu de Lucian Velea | 4.05.2012

  3. lamurita, multumesc :)

    Comentariu de G | 4.05.2012

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com