Galeria de Arta

arta pentru tine

  29.03.2011

Henkel Art.Award, ediţia a 10-a

Henkel Central Eastern Europe anunţă lansarea celei de-a zecea ediţii a «Premiului Henkel CEE pentru Artă», competiţie de promovare a diversităţii culturale dedicată artiştilor din Europa Centrală şi de Est şi din Asia Centrală. Artişti din 23 de ţări sunt invitaţi să-şi înscrie lucrările din domeniile pictură, desen, fotografie, video şi instalaţie, câştigătorul urmând să fie recompensat cu suma de 7.000 Euro.

Ca şi în anii trecuţi, nu există o temă prestabilită pentru competiţie, fiind recompensate operele excepţionale şi inovatoare din domeniile pictură, desen, fotografie, video şi instalaţie. Un juriu internaţional format din curatori si experţi se va reuni în vară pentru evaluarea tuturor lucrărilor înscrise, urmând să nominalizeze 5 artişti finalişti în cursa pentru marele premiu. Câştigătorul va fi anunţat în cadrul unei ceremonii de gală ce se va desfăşura la Viena în noiembrie 2010, în prezenţa tuturor artistilor nominalizaţi.

Artiştii români sunt aşteptaţi şi ei să se înscrie în competiţie. Şi în 2011, în cazul în care există mai mult de cinci înscrieri în România, se va organiza o preselecţie locală, jurizată de personalităţi importante ale mediului artistic local. Anul acesta însă, juriul va alege 1 singur artist ale cărui lucrări vor intra în procesul final de selecţie de la Viena. Câştigătorul local va primi şi un premiu în valoare de 1,000 Euro, din partea companiei Henkel România.

Pentru înscrierea la această ediţie a “Premiului Henkel CEE pentru Artă” sunt necesare următoarele documente:
- Curriculum Vitae şi o descriere a activităţii artistice (în limba engleză sau germană);
- Limită de vârstă: 40 de ani (artistul să nu fi împlinit încă vârsta de 40 de ani la momentul ceremoniei de premiere, care va avea loc în Austria în noiembrie 2011)
- Număr lucrări care pot fi înscrise: 5-10 maxim. Nu se acceptă lucrări în original!
- Pentru lucrările de artă din secțiunile pictură, desen, fotografie: reproduceri sub formă de fotografii, dosare și/sau cataloage (Format: max A3). Nu se acceptă diapozitive, CD-uri sau DVD-uri!
- Pentru lucrările de artă din secțiunile video și instalație, lucrările vor fi trimise pe DVD-uri! (Durata maximă a materialelor de prezentare nu trebuie să depășească 10 minute)
- Lucrările nu trebuie să fie anterioare anului 2008.

Lucrările înscrise în concurs vor fi evaluate de un juriu local la finalul lunii iunie. Cea mai bună lucrare va fi trimisă de către Henkel România la Viena, unde un juriu internaţional va alege cei cinci finalişti şi marele câştigător. Artiştii nominalizaţi pentru finală vor fi anunţaţi şi informaţi de Henkel CEE în legătură cu invitaţia la Gala Henkel Art.Award 2011.

Alte precizari importante :
• După sesiunea de jurizare, lucrările înscrise vor fi returnate artiştilor.
• Nu se percepe taxă de participare la concurs.
• Compania Henkel nu îşi asumă responsabilitatea pentru eventuala deteriorare a lucrărilor de artă.
• Artiştii nu vor fi remuneraţi pentru participarea la expoziţia din Viena (sau pentru expoziţia din ţara lor de origine).

Artiştii români sunt rugaţi să trimită lucrările lor (care să respecte condiţiile de mai sus) până cel târziu 10 iunie 2011 (data poştei) la următoarea adresă:

GMP PR - Attn: Roxana Poede
Pentru Premiul Henkel CEE pentru Artă
Str. Teodor Ştefănescu nr. 4, sector 3
Bucureşti

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Concursuri
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com