Galeria de Arta

arta pentru tine

  19.03.2009

R.I.V.E.R.

R.I.V.E.R. (Representing the Identities and the Voices of the European Riverains) este un proiect non-profit, co-finanţat de Comisia Europeană prin programul “Cultura 2007″. Proiectul urmăreşte evocarea şi punerea în valoarea a patrimoniului cultural existent în comunităţile riverane europene şi evidenţierea valorilor culturale comune ale colectivităţilor umane care trăiesc în lungul râurilor europene.

O componentă importantă a proiectului o reprezintă artele vizuale. Astfel, în cadrul acestuia se va organiza o selecţie de 12 tineri artişti din domeniul artelor vizuale care să creeze şi să expună proiecte artistice pe malurile unor râuri din Italia, Polonia şi România, în cadrul unor ateliere de creaţie.

Creaţiile artistice vor fi realizate pe tema “Amintirile şi viaţa râului” pe baza unor istorii locale selectate în prealabil şi puse la dispoziţia creatorilor. Patru artişti vor călători în Italia, alţi patru, în Polonia, iar ceilalţi patru vor crea în România, fiind şi gazdele colegilor lor din Italia şi Polonia.

Participarea la competiţia R.I.V.E.R. este deschisă tinerilor artişti care îndeplinesc următoarele condiţii:
- să aibă vârsta între 18 şi 35 de ani
- să fie cetăţeni ai unui stat din Uniunea Europeană
- să aibă reşedinţa sau domiciliul în România
- să se afle în timpul studiilor artistice în cadrul unei instituţii de învăţământ acreditate din România sau să fi absolvit studii artistice în cadrul unei astfel de instituţii
- să se afle în posesia unui document de identitate şi a unuia de călătorie valabile până cel puţin în luna decembrie 2010
- să nu fie sub interdicţia de a părăsi România sau de a intra în Italia sau Polonia
- să fie disponibili pentru a efectua călătorii în ţară sau în străinătate în una din perioadele septembrie-octombrie 2009 sau martie-aprilie 2010, pentru o durată totală de 15 zile.

La competiţie pot participa artişti din orice domeniu al artelor vizuale (fotografie, cinematografie, pictură, desen, sculptură, artă digitală etc)

Data limită pentru selecţie este 14 aprilie 2009. Mai multe detalii găsiţi pe pagina de internet www.cppc.ro.

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Concursuri
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com