Galeria de Arta

arta pentru tine

  1.06.2012

Ziua Internaţională a Copilului 2012

Prin introducerea în circulație a emisiunii de mărci poștale „Ziua Internațională a Copilului”, Romfilatelia sărbătorește ziua în care universul magic al copiilor se armonizează cu universul filatelic al timbrelor promovând sentimente precum veselia, dragostea, bucuria nașterii, inocența, puritatea și fericirea tuturor copiilor. Emisiunea conține o marcă poștală – cu valoarea nominală de 2,40 lei, un plic prima zi și un carton filatelic. Începând cu ziua de vineri, 1 iunie 2012, emisiunea de mărci poştale poate fi achiziţionată de la toate magazinele Romfilatelia din Bucureşti şi din ţară.

Ziua Internaţională a Copilului

Conferința Mondială pentru Protejarea și Bunăstarea Copiilor de la Geneva, din august 1925, rămâne în istorie ca evenimentul în cadrul căruia este menționată pentru prima oară Ziua Copilului, declarată ulterior zi internațională de sărbătoare și, totodată, conferința la care 54 de reprezentanți din diferite țări adoptă Declarația pentru Protecția Copilului.

Mai târziu, în 1954, Fondul Internațional pentru Urgențe ale Copiilor al Națiunilor Unite (UNICEF) stabilește, printr-o recomandare, ca fiecare stat să dispună de o zi la așa-numita „Ziua Copilului” (Universal Children’s Day).

Astfel, țări precum China, SUA, Bulgaria, Germania, Polonia sărbătoresc Ziua Internațională a Copilului pe 1 Iunie, în timp ce țări precum Australia și Argentina sărbătoresc această zi în prima duminică a lunii iulie și respectiv, în a doua duminică a lunii august. În România, Ziua Internațională a Copilului este serbată tot în data de 1 Iunie.

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Filatelie
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com