Galeria de Arta

arta pentru tine

  14.12.2012

Creştinătate şi heraldică

Celebrând împlinirea a opt decenii de relații diplomatice dintre România și Ordinul Suveran Militar de Malta, Romfilatelia introduce în circulație emisiunea comună de mărci poștale intitulată “Creștinătate și heraldică”, alcătuită dintr-o marcă poștală cu valoarea nominală de 8,10 lei, un plic prima zi, un carton filatelic și o carte maximă. Începând cu ziua de vineri, 14 decembrie 2012, emisiunea de mărci poștale poate fi achiziţionată de la toate magazinele Romfilatelia din Bucureşti şi din ţară.

Creştinătate şi heraldică

Produsul special al emisiunii îl reprezintă albumul filatelic, realizat într-un tiraj limitat de 1000 de exemplare, echipat cu minicoala de 8 timbre + 1 vinietă, imprimată cu folio aur, blocul de 2 timbre și plicul prima zi a emisiunii, obliterat cu ștampila prima zi aplicată în roșu și având imprimate elemente grafice cu folio aur.

Constituit în jurul anului 1050 și recunoscut de Papa Pascal al II-lea în anul 1113, Ordinul Suveran Militar de Malta înseamnă aproape un mileniu de acțiuni caritabile, prin înființarea a numeroase organizații independente de binefacere și apărarea oamenilor nevoiași, a bolnavilor, pelerinilor și refugiaților.

Astăzi, datorită recunoașterii meritelor sale, Ordinul are dreptul de suveranitate și întreține relații diplomatice cu peste 90 de state. În urmă cu 80 de ani, în 1932, Ordinul Maltez activa în România pe baza unor înțelegeri bilaterale, acestea evoluând până în 1991, când relațiile au fost ridicate la nivel de ambasadă.

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Filatelie
1 comentariu

Alte articole pe subiecte similare

1 Comentariu »

  1. Toate aprecierile intr-o propozitie: Doresc sa achizitionez aceasta emisiune!Cum procedez/

    Comentariu de letia vasile | 29.03.2013

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com