Galeria de Arta

arta pentru tine

  17.01.2008

Sony Alpha 200

O introducere perfectă în lumea incitantă a fotografiei digitale SLR, noua cameră digitală SLR A200 oferă o calitate a imaginii deosebită, uşurinţă în utilizare şi opţiuni avansate de creaţie.

Compactă şi uşor de utilizat, Sony A200 este compatibilă cu gama în continuă creştere de peste 20 de obiective interschimbabile, plus sisteme de iluminare şi alte accesorii.

Sony Alpha 200

Calitate superbă a imaginii

Modelul A200 beneficiază de puternice tehnici de reducere a zgomotului şi procesare a imaginii împrumutate de la modelul avansat Sony A700, pentru a oferi o calitate a imaginii şi mai bună – chiar şi în condiţii de fotografiere ce par a fi o provocare. Oferind culori bogate, şi vii, o reproducere fidelă a tonurilor cromatice, senzor de 10,2 megapixeli efectivi, ce câştigă prin noul circuit de reducere a zgomotului. Performanţa procesorului de imagine BIONZ este de asemenea îmbunătăţită, contribuind la reducerea zgomotului produs de fotografiere în orice condiţii de realizare.

Sensibilitatea este extinsă la un maximum de ISO 3200, permiţând fotografierea cu succes în condiţii de iluminat slab fără bliţ. Modul special High ISO Noise Reduction îmbunătăţeşte calitatea imaginii şi mai mult la setări înalte ale sensibilităţii.

Super SteadyShot™ încorporat

Stabilizatorul optic de imagine Super SteadyShot™ din interiorul camerei digitale oferă o performanţă anti vibraţii înaltă, cu toate obiectivele, aceasta incluzând obiectivul de kit de 18-70mm precum şi obiective macro şi standard care de obicei nu sunt disponibile în variantă stabilizată. Un nou algoritm de control creşte acum eficienţa Super SteadyShot™ la 2.5-3.5 trepte, comparativ cu gama de 2.0-3.5 trepte în cazul modelului A100.

Sony Alpha 200

Rapid şi uşor de utilizat

Alături de calitatea superbă a imaginii, Sony A200 permite fotografilor la orice nivel să realizeze imagini excelente cu mai multă siguranţă şi confort.

Ecranul mare Clear Photo LCD de 6,9cm (2,7 inci) beneficiază de un foarte util afişaj al funcţiilor. Afişajul bine organizat permite o selecţie simplă şi ajustarea setărilor camerei chiar şi pentru fotografii începători. Ecranul prezintă de asemenea şi un mod cu histogramă RGB pentru a verifica echilibrul culorilor în imaginile captate.

Viteza de răspuns mărită a camerei permite fotografilor să reacţioneze rapid la oportunităţile spontane de fotografiere. AF mai rapid şi mai precis, cu performanţă îmbunătăşită a controlului predictiv, vă permite captarea cu succes a subiectelor chiar şi atunci când acestea se află în mişcare. Senzorul AF cu 9 puncte şi cruce centrală prezintă acum un nou motor AF şi o logică de control îmbunătăţită, accelerând viteza AF totală. Butonul AF vă permite să schimbaţi manual şi rapid aria de focalizare, către centrul cadrului – ideal pentru focalizarea pe subiecte mici.

Acumulatorul puternic InfoLITHIUM™ NP-FM500H oferă până la 750 de cadre (măsurători CIPA). Durata de viaţă rămasă a bateriei este afişată pe ecranul LCD sub formă de procent, pentru a fotografia fără a vă face griji în privinţa bateriei.

Disponibil opţional, mânerul vertical VG-B30AM vă permite fotografierea confortabilă în poziţiile pentru portrete şi peisaje. Acceptă de asemenea până la două baterii NP-FM500H, pentru o durată a fotografierii extinsă între încărcări.

Un nou bliţ cu ridicare automată se activează în modurile Auto sau Scene Selection, sau poate fi dezactivat pentru fotografierea la lumină ambientă.

Caracteristici creative îmbunătăţite

Ca şi predecesorul său, Sony A200 permite începătorilor şi amatorilor să realizeze imagini deosebite în orice cadru şi cu multă uşurinţă.

Optimizatorul de gamă dinamică D-Range îmbunătăţit (DRO) ajustează expunerea şi contrastul pentru rezultate naturale şi echilibrate, chiar şi în condiţii problematice de iluminat, precum subiectele iluminate din spate. În modul DRO Avansat, autodetecţia şi corecţia cu lumina de fundal sunt acum semnificativ îmbunătăţite pentru imagini cu o expunere deosebită.

O selecţie de 6 moduri scenă presetate setează expunerea şi balansul de alb, permiţând utilizatorului să se concentreze asupra subiectului, fără a-şi face griji în privinţa parametrilor camerei. În plus, opt stiluri creative fac ca atingerea unui “look” personalizat al fotografiei să fie foarte simplă, nefiind necesare setări complexe.

Accesorii opţionale

Atractivitatea lui A200 este îmbunătăţită de o gamă variată de accesorii compatibile. Acestea includ unităţi de bliţ extern puternice şi versatile, accesorii pentru acestea, ocular, vizor angular, foarte convenabil pentru fotografiile macro, telecomenzi cu cablu şi adaptor/încărcător AC. Există de asemenea o gamă largă de genţi şi huse ALFA pentru camere, obiective şi şnururi.

O gamă de filtre Carl Zeiss de o calitate înaltă, îmbogăţeşte posibilităţile fotografice, în timp ce protejează valoroasele obiective.

Sony Alpha 200

Specificaţii

Tip de cameră: Cameră digitală SLR cu bliţ încorporat şi obiectiv interschimbabil
Montură obiectiv: Montură Sony Alpha; compatibil cu montura Sony Alpha şi obiective Konica Minolta/Minolta MAXXUM/DYNAX
Senzor de imagine: CCD de dimensiune APS-C cu un sistem anti-praf
Rezoluţia senzorului: 10,2 megapixeli efectivi
Procesor de imagine: Procesorul Sony BIONZ
Stabilizator de imagine: Super SteadyShot pentru un timp de expunere cu aproximativ 2.5–3.5 EV mai lung (stabilizarea efectivă depinde de condiţiile de fotografiere şi de obiectivul folosit)
Reducerea zgomotului: La expunere îndelungată şi la sensibilitate înaltă (High ISO NR) ISO1600 / 3200
Stiluri creative:
- Moduri presetate: Standard, Vivid, Portrait, Landscape, Night View, Sunset, B/W, Adobe RGB.
- Parametri ajustabili: Contrast, Saturaţie, Claritate (sharpness)
Optimizator de gamă dinamică (DRO), moduri de operare: Off, Standard, Advanced
Selecţie de scene presetate: Portrait, Landscape, Macro, Sports, Sunset, Night Portrait / Night View
Vizor:
- Câmp de vizualizare: 95%
- Grosisment: 0,83x
Sistem AF: TTL cu detecţie de fază, 9 puncte cu cruce centrală
Sensibilitate: ISO100 - 3200 echivalent (indexul de expunere recomandat)
Măsurare luminozitate: Celulă în formă de fagure cu 40 de segmente, multipunct, punctual şi central ponderat
Moduri bliţ: Auto, Fill-in, Wireless, Rear, High Speed Synchro şi Slow Synchro (modurile Wireless şi High Speed Synchro necesită accesorii bliţ opţionale HVL-F56AM sau HVL-F36AM)
Sistemul de bliţ incorporat: Ridicare automată (Auto popup) (GN 12) cu buton ridicare manuală
Gama de viteze a obturatorului: 1/4000 sec. - 30 sec., bulb (viteza bliţului 1/160 sec.)
Rata de fotografiere continuă: Până la aproximativ 3 cadre pe secundă
Ecran: Transparent TFT /6,9cm (2.7inci) Clear Photo LCD (230k puncte) cu strat protector antireflexiv
Histograma: Luminozitate, RGB
Funcţiile meniului: Camera Function Display cu un control direct al modului bliţ, modului AF Mode, WB, Metering Mode, AF Area, DRO
Tipul bateriei: NP-FM500H cu informaţii despre puterea bateriei InfoLITHIUM sub formă de procent direct pe ecran
Durata de viaţă a bateriei: Approx. 750 cadre (măsurători CIPA)
Mâner vertical pentru control: VG-B30AM (opţional) acceptă până la 2 baterii de tip NP-FM500H
Dimensiuni (LxÎxA): Aprox. 130,8 x 98,5 x 71,3 mm
Greutate Approx. 532 g (fără baterie)

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Fotografie
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com