Galeria de Arta

arta pentru tine

  11.03.2008

Olympus E-420

Noua cameră foto Olympus E-420 este un D-SLR de calitate şi uşor de utilizat, cu un design extrem de compact, oferind rezultate profesionale în condiţii de extraordinară mobilitate.

Olympus E-420

Olympus E-420 este “cea mai mică cameră D-SLR din lume”. Dispunând de ultimile inovaţii din domeniul tehnologiei de imagine, cel mai recent membru al familiei E-System de la Olympus este extrem uşor de utilizat. Fotografii se pot bucura de ce au mai bun cele două tipuri de camere: E-420 oferă o calitate a imaginii deosebită, de tip D-SLR, dar este în acelaşi timp şi foarte uşor de utilizat, lucru posibil până acum doar la camerele compacte.

Olympus E-420 este un perfect partener de călătorie – încăpând cu uşurinţă într-un buzunar, poşetă sau geantă de călătorie. Are o rezoluţie de 10.0 Megapixeli, dispune de sistemul de autofocalizare Live View pentru o uşoară încadrare şi de 28 de moduri de fotografiere.

Foarte uşor de folosit

Secretul succesului camerei Olympus E-420 este combinaţia dintre suita de caracteristici D-SLR şi inovatorul design compact ce o fac uşor de utilizat şi uşoară. Cu cele 28 de moduri de fotografiere, obţinerea de rezultate optime într-o multitudine de situaţii fotografice des întâlnite este practic garantată. Un senzor Live MOS de 10.0 Megapixeli precum şi Tehnologia de ajustare a umbrelor pentru un contrast perfect expus, concură la obţinerea rapidă de imagini clare şi curate. Detecţia feţei garantează o focalizare mereu perfectă a expresiilor chipului. Pentru un plus de securitate, inovatorul filtru cu undă supersonică de la Olympus oferă fotografilor cea mai bună protecţie din lume împotriva prafului ce ameninţă camerele la schimbarea obiectivelor.

Olympus E-420 aduce rezultate de calitate superioară D-SLR la îndemâna tuturor utilizatorilor. Încadrarea nu a fost niciodată mai uşor de realizat – cu Live View şi un incredibil LCD de 2.7”/6.9cm HyperCrystal II, utilizatorii au acces în proporţie de 100% la cadrul real, precum şi vizualizare în timp real a modificărilor de contrast, luminozitate şi setări de culoare. Pentru imagini clare precum cristalul în orice situaţie, sistemul de autofocalizare al camerei foto utilizează mai multe tehnologii printre care detecţia fazică şi sisteme de contrast AF. Acestea permit fotografilor să vadă în timp real pe LCD-ul Live View efectele autofocalizării. Mai mult, cele 38 de limbi în care este disponibil meniul garantează o operatibilitate maximă a camerei în limba maternă a utilizatorului, în timp ce interfaţa USB 2.0 (Hi-Speed) oferă o viteză excelentă la transferul de date.

O gamă completă de accesorii

Olympus E-420 a fost construită astfel încât să fie compatibilă cu accesoriile E-System de tipul Four Thirds. Pe lângă o gamă completă de obiective standard şi profesionale, E-420 este perfect pentru noul obiectiv extrem de scurt şi uşor tip “pancake”: ZUIKO DIGITAL 25mm 1:2.8. O baterie acumulator cu durată lungă de viaţă reduce problemele cu timpul. Iar pentru împătimiţii stilului, elegantul design al acestui model este completat cu o husă retro din piele, de culoare albă, maron sau negru.

Caracteristici principale

  • Extrem de uşor de utilizat
  • Unul din cele mai uşoare şi mai mici D-SLR-uri din lume, oferind cel mai înalt standard de portabilitate
  • Senzor Live MOS de 10 Megapixel
  • Live View pentru compoziţii mai uşor de realizat
  • O perfectă previzualizare a imaginii pentru o mai bună descriere a ajustărilor de cameră direct pe LCD-ul Live View
  • Un mai bun Live View cu AF de contrast, Detectare Facială, Tehnologie de ajustare a umbrelor & sistem AF de detecţie fazică
  • Procesor de imagine TruePic III
  • LCD HyperCrystal II de 2.7”/6.9cm cu contrast ridicat şi cu unghi de vizualizare de 176°
  • Originalul filtru cu undă supersonică pentru protecţie împotriva prafului
  • 28 de opţiuni de fotografiere automate, semi-automate şi manuale (incluzând 5 moduri de expunere, 5 moduri creative & 18 moduri de selectare scenă)
  • Flash pop-up integrat (GN 10)
  • Wireless flash control în până la 3 grupuri
  • 3,5 fps cu până la 8 imagini în buffer-ul RAW
  • Ajustarea balanţei de alb One-touch
  • Funcţie de blocare pe AE/AF
  • ISO de la 100 la 1600
  • Funcţie de previzualizare a profunzimii de câmp
  • ESP digital cu 49 de segmente
  • Funcţie de fotografiere multiplă cu setări diferite (Expunere, Dominante de culoare, Focus)
  • Ecrane de informare pentru începători şi pentru avansaţi
  • Ecran de informare detaliat cu histogramă
  • Bazat pe Sistemul Four Thirds
  • Sloturi duale pentru carduri de memorie (pentru cardul xD-Picture şi CompactFlash)

Olympus E-420

Configuraţii

  • Olympus E-420 Kit Obiectiv: corp E-420 cu obiective ZUIKO DIGITAL ED 14-42mm 1:3.5-5.6
  • Olympus E-420 Kit Double Zoom: corp E-420 cu obiectivele ZUIKO DIGITAL ED 14-42mm 1:3.5-5.6 şi ZUIKO DIGITAL ED 40-150mm 1:4.0-5.6
  • Olympus E-420 Kit obiectiv Pancake: corp E-420 cu obiectiv ZUIKO DIGITAL 25mm 1:2.8
  • Olympus E-420 body

Precizări

Tehnologie de Detecţie a Feţei

O tehnologie prin care se scanează o compoziţie pentru detectarea şi recunoaşterea chipurilor ca element central. Focalizează imaginea asupra lor automat şi ajustează expunerea în mod optim pentru a crea o imagine care să fie clară în zonele esenţiale şi ideal expusă.

HyperCrystal

O tehnologie bazată pe semiconductori utilizată la LCD-uri, care utilizează un strat suplimentar la baza LCD-ului pentru reflectarea luminii din surse externe. În acest mod luminozitatea LCD-ului este sporită, astfel încât chiar şi în condiţii de lumină solară directă imaginile sunt redate clar, şi cu un contrast mai bun decât la display-urile convenţionale. De asemenea, permite unghiuri de vizibilitate largi, fără distorsionarea imaginii, astfel ca imaginile să poată fi încadrate din diverse unghiuri şi vizualizate de mai multe persoane în acelaşi timp.

Live View

Oferă o alternativă la încadrarea prin vizor pe o cameră SLR digitală. Imaginea transmisă prin obiectiv către senzorul de imagine este afişată direct pe LCD-ul camerei. Deşi majoritatea camerelor digitale compacte au fost echipate cu această funcţie de mai mulţi ani, ea a devenit disponibilă şi pentru D-SLR-uri recent. Primul D-SLR din lume care a integrat funcţia Live View a fost Olympus E-330.

Telecomandă pentru flash wireless

Utilizatorul poate controla unităţile flash de la distanţă – eliminându-se astfel nevoia de cabluri suplimentare – utilizând unitatea flash incorporată ca unitate master. Opţiunile de control includ posibilitatea de reglare independentă a modului flash-ului precum şi setările de compensare pentru până la trei grupuri diferite de flash-uri, patru setări de canal pentru evitarea interferenţelor precum şi o gamă variată de nivele de luminozitate.

Tehnologie de Ajustare a Umbrelor

O tehnologie creată pentru îmbunătăţirea expunerii în fotografiile cu zone întunecate. Utilizând un senzor care funcţionează în mod asemănător cu ochiul uman, părţile întunecate dintr-o compoziţie (de ex umbra unui copac) sunt identificate, iar aparatul ajustează corespunzător setările de expunere pentru acele zone. Rezultatul este o imagine mai detaliată şi mai apropiată de realitate.

Filtru cu undă supersonică

Praful care intră în SLR-urile digitale, de exemplu la schimbarea obiectivului, pot fi dăunătoare pentru fotografii – dacă nu este îndepărtat. Cu ajutorul Filtrului cu Undă Supersonică, posibilitatea ca praful să distrugă fotografiile este eliminată. Un filtru transparent este fixat între senzor şi obturatorul camerei. Acesta asigură că niciun fir de praf nu ajunge pe senzor. În schimb, particulele ajung pe filtru de unde vor fi îndepărtate printr-o serie de vibraţii supersonice generate atunci când filtrul este activat. Olympus a fost primul producător ce a incorporat un sistem de protecţie împotriva prafului în camerele D-SLR.

Procesorul de imagine TruePic III

Sistem de procesare de ultimă generaţie de la Olympus. Îmbunătăţeşte automat aspectele importante legate de calitatea imaginii, cum ar fi: Redarea culorilor (spectru, saturaţie şi strălucire), claritatea imaginii (zgomot de imagine redus, o mai bună redare a contururilor), precum şi creşterea vitezei de procesare.

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Fotografie
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com