Galeria de Arta

arta pentru tine

  11.07.2011

Olympus PEN E-P3

Când Olympus a lansat camerele sistem PEN Micro Four Thirds, a creat o categorie de camere cu totul nouă. Acum Olympus a lansat un nou PEN lider de gamă, o cameră revoluţionară, care redefineşte complet categoria. PEN E-P3 are cel mai rapid autofocus dintre camerele cu obiective interschimbabile. Având autofocalizarea extrem de rapidă tip AF FAST (Frequency Acceleration Sensor Technology), un design metalic, modern, un excepţionalul ecran OLED tactil, reprezintă o alternativă veritabilă pentru camerele SLR mult mai voluminoase şi mai scumpe. Aceasta îşi datorează extraordinara viteză de autofocalizare noului procesor puternic: TruePic VI, procesor de imagine special proiectat pentru camerele fără oglinzi. Adiţional autofocalizarii tip FAST AF, procesorul TruePic VI serveşte drept motor pentru efectele speciale ale celor zece Filtre Art şi pentru ecranul mare OLED sensibil la atingere, utilizat pentru previzualizare şi redare la calitate foto. În combinaţie cu un senzor mai rapid şi mai sensibil de 12.3 Megapixeli, TruePic VI asigură o imagine de calitate impecabilă, în special în condiţii de iluminare redusă. Pentru utilizatorii experimentaţi, PEN are şi mai multe de oferit – două butoane rotative pe partea din spate, pentru ajustarea rapidă a expunerii şi diafragmei, plus stabilizarea imaginii încorporată, ce contracarează efectele mişcării camerei indiferent de obiectivul ataşat.

Olympus PEN E-P3

Creatorii de la Olympus au reuşit o performanţa ca, plecând de la designul fermecător al camerelor de acum 50 de ani, să creeze o cameră care, cu siguranţă, va atrage atenţia în prezent. Dacă viziunea lor a fost eternul clasic, exact acest lucru au obţinut.

Cu designul său compact, funcţiile prietenoase faţă de utilizator şi imagini de calitate premium, premiata gamă a camerelor sistem Olympus PEN este deja confirmată ca favorită atât de amatorii ambiţioşi, cât şi de profesioniştii ce caută o a doua cameră practică. Cu E-P3 ca vârf de gamă, noua generaţie PEN sporeşte semnificativ reputaţia deja creată. Una dintre caracteristicile semnificative – şi cea mai folositoare – este viteza obturatorului şi versatilitatea autofocalizării. Susţinută de noul şi puternicul procesor Olympus TruePic VI, FAST AF este extrem de rapidă, oferind utilizatorilor PEN cea mai bună şansă de a surprinde subiectele aflate în mişcare. În plus, aceasta dispune de 35 de puncte de focalizare separate, dispuse aproape pe tot senzorul, făcând posibilă focalizarea asupra obiectelor mici, indiferent de unde anume sunt poziţionate în imagine. În condiţii de iluminare redusă, Iluminatorul AF încorporat compensează pentru eventualele pierderi din acurateţe, în timp ce tehnologia de focalizare continuă în mod AF va asigura subiecte clare, chiar şi când acestea ies şi reintră în cadru. Un alt bonus pentru cadrele dificile este funcţia Full Time AF – focalizarea este activă tot timpul pentru ca imaginea să fie clară, iar camera să nu piardă timp pentru focalizare când utilizatorul apasă pe butonul declanşator.

Deosebit este ecranul tactil, de trei inci, OLED. Este intuitiv şi practic de utilizat, dar asigură de asemenea şi imagine de calitate foto, indiferent de iluminarea ambientală. Comparat cu ecrane LCD similare, un ecran OLED generează un contrast superior, nuanţe de negru mai intense şi un spectru mai larg de culori. Este mai strălucitor, unghiul de vizualizare este mai mare şi utilizează mai puţină energie. Ecranul lui PEN oferă posibilitatea căutării şi măririi fotografiilor printr-o simplă atingere, dar şi control asupra declanşatorului, punctelor AF şi Ghidului Interactiv – asistentul PEN care simplifică lucrurile pentru cei mai puţin experimentaţi în obţinerea exactă a parametrilor cruciali, cum ar fi diafragma şi adâncimea câmpului. Chiar şi profesioniştii vor fi încântaţi să constate că acum au acces direct la Ghidul Interactiv în modurile P, S, M şi A, în cazul în care au nevoie. Spre deosebire de unii dintre competitorii lui PEN, Ghidul Interactiv este disponibil pentru fotografii, dar şi pentru filme.

Dar pentru majoritatea fotografilor serioşi, experimentarea cu setările este doar o parte din acţiune – şi nu-şi doresc să caute printr-un meniu complicat pentru a face ajustările dorite. Din acest motiv, Olympus a încorporat adiţional pe spatele camerei PEN încă două butoane rotative. Folosind doar degetul mare, utilizatorii pot stabili imediat setări fine ale diafragmei şi timpului de expunere – fără a fi nevoie să caute printre secţiunile meniului. Setările alese apar clar şi luminos pe ecranul OLED, sau în vizorul electronic opţional. Amatorii de fotografiere directă vor aprecia cele trei butoane personalizabile, cărora le pot desemna funcţiile lor favorite. Butoanele, butoanele rotative şi noua FAST AF super-rapidă permit utilizatorilor să reacţioneze mai rapid în situaţii spontane şi să surprindă scene în trecere sau subiecte aflate în mişcare rapidă, înainte ca ocazia să treacă.

Pentru utilizatorii ambiţioşi dar şi pentru profesionişti, variatele Filtre Art şi efecte sunt un bonus. PEN oferă 10 filtre diferite pentru a adăuga efecte speciale, fără a fi necesară utilizarea unui software pentru computer. Câteva dintre aceste filtre pot fi combinate cu efecte adiţionale, cum ar fi noile Starlight şi White Edge. Utilizatorii pot alege dintre Filtrele Art: Pop Art, Soft Focus, Pale & Light Colour, Light Tone, Grainy Film, Pinhole, Diorama, Cross Process, Gentle Sepia şi Dramatic Tone. Toate cele zece filtre pot fi aplicate atât fotografiilor, cât şi filmelor.

PEN înregistrează filme cu sunet stereo la calitatea 1080i Full HD cu 60fps – şi într-o varietate de formate. Pentru redarea pe TV, utilizatorii pot alege AVCHD, care generează un fişier de dimensiuni mai reduse. Dacă doresc editarea fişierelor mai întâi, formatul 720p HD Motion JPEG este ideal. Acesta generează fişiere mai mari, dar este mai uşor de utilizat cu softul de editare pe PC.

La baza oricărei noi camere PEN se află puternicul procesor TruePic VI. Asemeni procesoarelor din computere, TruePic VI este format în esenţa din două unităţi, cu o jumătate dedicată exclusiv reproducerii imaginilor. Rezultatul este de o calitate excepţională, culoare şi detalii, cu sensibilitate sporită la valoarea impresionantă de ISO 12800. TruePic VI scurtează de asemenea timpul de reactualizare şi reduce notabil zgomotul de imagine în timpul înregistrării filmelor.

Asemeni oricărei camera PEN, E-P3 este o cameră sistem. Din momentul achiziţionării, utilizatorii au acces la mai mult de 500 de obiective Micro Four Thirds, Four Thirds şi altele (via adaptor), inclusiv legendara serie de înaltă calitate Olympus M.ZUIKO DIGITAL. Reprezentative pentru această serie sunt două obiective noi cu diafragmă rapidă. Obiectivul superangular ‘Street Photography’ M.ZUIKO DIGITAL 12mm 1:2.0 (24mm**) este ideal pentru înregistrarea subiectelor ample cum ar fi peisajele, în special în condiţii de iluminare redusă. Prin contrast, obiectivul pentru portrete M.ZUIKO DIGITAL 45mm 1:1.8 (90mm**) asigură portrete remarcabile cu minunatul efect de fundal estompat. O altă opţiune de top este obiectivul reconstruit M.ZUIKO DIGITAL 14-42mm (28-84mm**) 1:3.5-5.6 II R. Toate trei obiectivele sunt special proiectate pentru operare silenţioasă, pentru ca utilizatorii să poată înregistra filme HD stereo fără zgomotul de fond. Carcasa metalică şi compactă, designul cu dimensiuni reduse le face potrivite pentru PEN. Indiferent de specificaţiile obiectivului ataşat, datorită Stabilizării Imaginii încorporate utilizatorii pot fi siguri că vor obţine cadre perfect clare. Iar datorită Portului Accesorii 2, utilizatorii pot alege din familia în continuă creştere a accesoriilor dedicate PEN, inclusiv PENPAL compatibil Bluetooth® care reformatează fotografiile automat pentru transfer wireless către alte dispozitive compatibile sau reţele sociale.

Corp cameră E-P3 este disponibil în negru clasic, alb sau argintiu începând din vara 2011, sau în kit cu diferite obiective.

PEN E-P3 caracteristici principale:

Calitatea Imaginii
• Puternicul procesor de imagine TruePic VI pentru un timp mai scurt de reactualizare şi imagine de calitate excelentă
• Stabilizarea imaginii încorporată, ultra-eficientă pentru filme şi fotografii clare, indiferent de obiectiv
• Senzorul eficient de 12.3 Megapixeli High Speed Live MOS pentru performanţe excelente în condiţii de iluminare scăzută şi înregistrare filme Full HD
• Sensibilitate ISO 12800
• Înregistrare film stereo 1080i Full HD 60fps în format AVCHD sau Motion JPEG
• Compatibilitate cu noua generaţie de obiective dedicate PEN

Utilizare convenabilă
• Cel mai rapid sistem FAST AF pentru camerele cu obiective interschimbabile, cu 35 de puncte AF, Iluminatorul AF pentru condiţii de iluminare redusă şi Focalizarea continuă în mod AF
• Ecran OLED super-strălucitor, panoramic, tactil de 3.0” cu rezoluţie de 610,000 puncte pentru reproducerea culorilor la calitate foto
• Butoane separate pentru ajustarea manuală rapidă a diafragmei şi expunerii
• Ghidul Interactiv pentru Filme HD, fotografii şi modurile P/S/M/A
• Live View în modul Film HD şi foto
• 3 butoane personalizabile
• Nivelă pentru aprecierea imediată a poziţiei faţă de orizont
• Funcţia Live Wheel uşor de utilizat

Creativitate & Flexibilitate
• Zece Filtre Art creative pentru modul foto şi înregistrare film HD
• Cinci efecte care pot fi combinate cu Filtrele Art: Pinhole, Soft Focus, Frame Effect, plus noile Starlight şi White Edge
• Port Accesorii 2 pentru compatibilitate cu familia în continuă creştere de accesorii PEN, ex., Vizorul Electronic VF-2 şi Unitatea de Comunicare PENPAL
• Compatibă cu 20 de obiective Micro Four Thirds, 27 obiective Four Thirds şi peste 500 de alte obiective (via adaptor)
• Viteză obturator 1/4000th sec. cu fotografiere secvenţială de 3fps
• Mod Multi Expunere pentru 2 imagini RAW
• Durată de viaţă lungă a bateriei Li-ion BLS-5

Alte caracteristici
• Designul modern PEN cu grip interschimbabil cu două dimensiuni
• Fotografiere 3D
• Compatibilitate cu cardurile SDXC şi Eye-Fi
• Control wireless

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Fotografie
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com