Galeria de Arta

arta pentru tine

  19.12.2011

Obiectiv zoom pentru generaţia PEN - M.ZUIKO DIGITAL ED 12-50mm 1:3.5-6.3 EZ

Noua generaţie a camerelor multitalentate Olympus PEN se poate bucura de noul obiectiv cu Zoom Standard, M.ZUIKO DIGITAL ED 12-50mm 1:3.5-6.3 EZ. Acesta vine cu un mecanism zoom electromagnetic nou, omogen şi silenţios, care asigură acţionarea autonomă a obiectivului - fără solicitarea repetată a încheieturii mâinii. Acest lucru facilitează crearea unor filme incredibile. Dacă adăugăm zoom-ul cu viteză variabilă şi autofocalizarea ultra-rapidă, obţinem obiectivul zoom perfect pentru filmare şi pentru fotografierea portretelor. Este ideal, de asemenea, pentru fotografii macro de înaltă fidelitate sau panorame. Cu un unghi vizual maxim de 84°, distanţă focală de 24-100mm şi mod pentru zoom manual, acest obiectiv excepţional oferă utilizatorilor PEN toate opţiunile. Seria PEN are acum un obiectiv multitalentat zoom standard tocmai potrivit. Acesta va fi disponibil în magazine la sfârşitul lunii Ianuarie 2012.

M.ZUIKO DIGITAL ED 12-50mm 1:3.5-6.3 EZ duce obiectivele zoom pentru filme la un cu totul alt nivel. Mecanismul zoom acţionat electromagnetic îţi permite apropierea şi îndepărtarea de subiect foarte lin şi silenţios, în mod constant. Astfel se evită mişcarea bruscă a camerei atunci când zoomul este realizat manual şi zgomotul motorului din fundal, care îţi poate strica fondul sonor al filmului. Poţi seta viteza de zoom a motorului la una din cele trei trepte disponibile. Setarea “încet” îţi va lăsa un timp pentru concentrare asupra compoziţiei în timp ce, cu setarea “rapid” nu vei rata niciun cadru.

Obiectivul oferă o mărire standard de 4.2x şi este foarte rapid. Motorul electromagnetic asigură un răspuns aproape instant, iar împreună cu tehnologia MSC (Movie and Still Compatible), patentată Olympus, se obţine o autofocalizare rapidă şi silenţioasă. Pentru acest obiectiv, Olympus a îmbunătăţit MSC adăugând un Linear Motor Drive ce foloseşte motorul electromagnetic pentru a focaliza şi mai rapid, dar şi mai silenţios – foarte bine pentru înregistrarea filmelor.

Aşa cum te-ai aştepta de la un obiectiv Olympus PEN, M.ZUIKO DIGITAL ED 12-50mm 1:3.5-6.3 EZ oferă imagini de calitate superbă, datorită tratamentului multistrat al tuturor lentilelor şi a celor două lentile asferice care corectează aberaţiile zoom uzuale. Calitatea impecabilă se evidenţiază cu precădere în modul Macro, ce asigură o mărire de 0.72x* de la 20 la 50cm. Mai puţin familiar este noul buton L-Fn (o premieră pentru un obiectv PEN), care previne focalizarea accidentală a unui subiect greşit. Dacă între obiectiv şi subiectul urmărit intervine un obstacol, apăsând acest buton poţi suspenda temporar autofocalizarea până la eliberarea câmpului vizual. Pentru amatorii de fotografiere manuală, obiectivul asigură o altă caracteristică rară – opţiunea de a suspensa complet autofocalizarea şi de a trece la folosirea inelului zoom manual.

Standardul Micro Four Thirds face în mod special camerele PEN să fie compacte şi portabile, ceea ce permite utilizatorilor PEN să fotografieze în orice fel de locuri şi condiţii. Deci este bine de ştiut că acest obiectiv este dotat cu acelaşi mecanism superior, rezistent la praf şi stropire dezvoltat iniţial pentru obiectivele din Seria high-end ZUIKO DIGITAL Top Pro. De acum, ai şi un obiectiv zoom suficient de rezistent pentru a te însoţi oriunde ai merge cu PEN-ul tău.

M.ZUIKO DIGITAL ED 12-50mm 1:3.5-6.3 EZ se va comercializa separat, dar şi ca parte componentă a unuia dintre kit-urile ce conţin cele mai noi trei camere PEN: PEN Lite (E-PL3), PEN Mini (E-PM3) şi liderul de gamei PEN E-P3. Sunt disponibile, de asemenea, accesorii compatibile ca: filtru de protecţie, husă obiectiv şi parasolar.

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Fotografie
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com