Galeria de Arta

arta pentru tine

  9.06.2011

Filtrele B+W Close-up +5

Prezentându-se ca o alternativă la obiectivele scumpe sau la inele de macro, filtrele B+W (nume provenit de la creatorii germani ai companiei Bierman + Webber) Close-up sunt recomandate fotografilor pasionaţi, care doresc să nu rateze ocazia de a imortaliza o floare sau orice alt detaliu care i-a surprins plăcut, din lipsa echipamentului necesar. Datorită dimensiunii reduse, ele ocupă un spaţiu mic, comparativ cu obiectivele şi inelele macro, putând astfel să fie depozitate în orice geantă sau rucsac foto.

Micşorând distanţa dintre obiectiv şi subiectul fotografiat, filtrele Close-up pot fi folosite pe orice tip de obiectiv, fix sau zoom, sau chiar macro, fără a afecta în vreun fel calitatea fotografiilor obţinute. Un lucru important este faptul că, spre deosebire de inelele macro, care reduc puternic lumina care intră în aparat, filtrele Close-up nu diminuează cantitatea de lumină care ajunge la senzor, diafragma stabilită fiind foarte apropiată de cea efectivă. De asemenea, aceste filtre nu deformează imaginile.

Cu cât gradul filtrului este mai mare, cu atât efectul de mărire al subiectului este mai mare, producătorul german al filtrelor B+W, Schneider Optics, fiind singurul care oferă gradul +5, filtru care se apropie cel mai mult de fotografia macro, diferenţele faţă de gradele mai mici fiind evidente.

Filtrele sunt disponibile pe diferite dimensiuni de filet, acoperind întreaga gamă de obiective la care pot fi montate.

Montura filtrelor B+W, prin sistemul F-Pro, permite filetarea şi deşurubarea acestora fără ca ele să se înţepenească, indiferent de condiţiile meteo, care acţionează prin temperatură asupra dimensiunii materialelor din care sunt realizate.

Mai multe detalii despre filtrele Close-Up pot fi găsite la www.photosetup.ro.

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Fotografie
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com