Galeria de Arta

arta pentru tine

  28.05.2008

Olympus E-520

Momentul perfect nu aşteaptă. Fotografii profesionişti au nevoie de echipamente care să facă performanţă când se iveşte oportunitatea. Cu caracteristicile sale profesionale şi calitatea optimă a imaginii, noua cameră Olympus E-520 D-SLR este perfect potrivită pentru aceste cerinţe. Urmaşii seriei E-500, câştigătoare a premiului EISA, beneficiază de stabilizator de imagine încorporat pentru a asigura claritatea imaginii indiferent de obiectivul utilizat – fie că se fotografiază în mod Macro, Tele sau nu se foloseşte un trepied. Împreună cu sistemul de protecţie împotriva prafului Filtru cu unde ultrasonice şi facilităţi îmbunătăţite Live View, care asigură libertatea nelimitată de a încadra şi realiza fotografii excelente de claritate maximă. Bazată pe standardul revoluţionar Four Thirds «conceput pentru digital», Olympus E-520 de 10,0 megapixeli şi Live View asigură o calitate D-SLR fără compromis. Aceasta va fi disponibilă din iunie 2008.

Olympus E-520

Flexibilitatea este esenţială

Camera Olympus E-520 te face să uiţi cum arată fotografiile neclare. Stabilizatorul de imagine încorporat asigură faptul că subiectul este capturat cu precizie extremă, cadru după cadru – indiferent dacă fotografiaţi de pe şaua unei motociclete pe teren accidentat sau surprindeţi spontan o acţiune în piaţa publică. Întrucât stabilizatorul este încorporat în corpul camerei şi nu în obiectiv, stabilizarea este disponibilă indiferent de obiectivul ataşat.

Fotografierea în rafală la 3,5 fps cu până la opt imagini în memoria tampon RAW permite captura fiecărui moment. Împreună cu vitezele mari de procesare şi zgomotul de imagine extrem de redus care se datorează procesorului de imagine TruePic III, actiunile dinamice devin subiectele favorite. Sensibilitatea extinsă de la ISO 100-1600 adaugă versatilitate, iar funcţia de bracketing permite realizarea seriilor de fotografii fără reglaje repetate ale expunerii, focalizării sau balansului de alb, permiţând selectarea celor mai reuşite cadre.

Pentru situaţiile de fotografiere în condiţii de luminozitate redusă, fotografii pot opta pentru utilizarea bliţulului încorporat sau pot alege un bliţ extern. Controlul wireless al bliţului este de asemenea posibil cu acest model, făcând setările personalizate de lumină o realitate facilă.

Ca toate camerele din gama Olympus E-System, Olympus E-520 încorporează filtrul de unde ultrasonice pentru a proteja împotriva efectelor prafului, care poate pătrunde în cameră în timpul schimbării obiectivului sau în alt mod, ca rezultat al utilizării normale. Astfel fotografii se pot bucura de imagini totdeauna “curate”.

Caracteristici complexe concepute pentru utilizare uşoară

În ciuda puterii de care dispune, camera Olympus E-520, bazată pe sistemul Four Thirds, conferă plăcere la utilizare. Corpul său ergonomic înglobează performanţe care nu numai cresc calitatea imaginii, ci şi îmbogăţesc întreaga experienţă a fotografierii. Live View a fost dezvoltat pentru a mări uşurinţa utilizării. În plus faţă de profunzimea perspectivelor de câmp, oferirea facilităţii de a controla compensarea expunerii şi balansului de culoare pe ecran şi posibilitatea de a vedea efectele Detecţiei feţei şi cele ale Programului de reglare a umbrelor în timp real pe ecranul de 6,9 cm LCD HyperCrystal II, autofocalizarea poate fi vizualizată acum direct pe ecran. Acest lucru a fost facilitat prin implementarea sistemului AF de contrast.

Ecranul LCD permite un unghi de vizare de 176° şi care acoperă cadrul vizat 100%. Funcţia Live View satisface nevoile fotografilor macro, care doresc să focalizeze prin contact vizual, în timp ce secţiunile din subiect pot fi mărite cu un factor de la 7 la 10 pentru a facilita reglajele focalizării manuale.

Camera Olympus E-520 include în total 32 de moduri de fotografiere uşor de utilizat, pentru a facilita fotografierea indiferent de situaţie: o cină la lumina discretă a lumânărilor, portret sau fotografie sub apă. Operarea este, de asemenea, foarte uşoară: utilizatorii pot alege meniurile de pe ecran în până la 10 limbi – şi multe altele disponibile pentru descărcare. Un acumulator reîncărcabil, cu durată mare de viaţă, permite autonomie extinsă de fotografiere. Sloturile pentru carduri Dual CompactFlash şi xD-Picture permit o flexibilitate excelentă de stocare, iar descărcarea fişierelor este rapidă datorită USB Hi-Speed 2.0.

Olympus E-520

Un sistem complet pentru creativitatea fotografică

Ca parte a Olympus E-System, camera Olympus E-520 este compatibilă cu toate accesoriile sistemului. Oferta de accesorii include mai multe tipuri de bliţ, inclusiv FL-36R şi FL-50R wireless, pentru a profita de capacităţile camerei şi comanda la distanţă al bliţului. Sunt disponibile peste 20 de obiective ZUIKO DIGITAL – toate având o construcţie cuasi-telecentrică – care acoperă o lungime de focalizare de 14-600 mm (echivalent 35 mm). Printre cele mai recente obiective
ZUIKO DIGITAL se numără obiectivele tip «pancake» ED 9-18 mm 1:4.0-5.6 (18-36 mm), ED 14-35 mm 1:2.0 SWD (28-70 mm), ED 70-300 mm 1:4.0-5.6 (140-600 mm) şi 25 mm 1:2.8 (50 mm). Dincolo de aceasta, datorită compatibilităţii unice oferite de sistemul Four Thirds, fotografii pot utiliza de asemenea obiective de la alţi producători care aderă la standard.

Extinzând şi mai mult oportunităţile de fotografiere, va fi disponibilă şi o carcasă specială subacvatică pentru Olympus E-520. Fiind impermeabilă până la o adâncime de 40 m, deschide un nou tărâm al fotografierii creative.

Caracteristici principale

Stabilizator de imagine integrat pentru toate obiectivele
Autofocalizare Live View
Sistem eficace de eliminare a prafului
Calitate D-SLR 100%
Detecţia feţei şi program de reglare a umbrelor
LCD HyperCrystal II de 6,9 cm
Senzor Live MOS de 10 megapixeli
3,5 fps cu până la 8 imagini în memoria tampon RAW
Bliţ încorporat şi control al bliţului wireless
32 de moduri de fotografiere
Carcasă subacvatică opţională
Four Thirds Standard
Design compact şi ergonomic
Funcţii de bracketing
ISO 100-1600
Dispozitiv de blocare AF/ AE
Profunzimea previzualizării câmpului
Funcţie antişoc (blocarea oglinzii)
Reglaj direct balans de alb
Previzualizare Perfect Shot (fotografie perfectă)
Câmp de vizualizare 100% prin LCD
Procesor de imagine TruePic III
Ecran informativ pentru redare detaliată, cu histogramă
USB Hi-Speed 2.0

Olympus E-520

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Fotografie
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com