Galeria de Arta

arta pentru tine

  20.07.2011

Olympus E-PL3

Olympus reuşeşte să iasă din nou în evidenţă prin lansarea unei noi generaţii de camere compacte PEN, care atrag atenţia prin simplitate şi creativitate SLR, dar fără nicio dificultatea de utilizare. PEN E-PL3 este ideală pentru cei care doresc să se exprime cu ajutorul tehnologiei de ultimă generaţie încorporată într-un pachet uşor de utilizat, compact şi atractiv. Asemeni modelului E-P3, liderului gamei PEN, E-PL3 încorporează unele dintre cele mai bune inovaţii care există în domeniul imagistic. De exemplu, FAST AF, cel mai rapid sistem autofocus din lume pentru camerele cu obiectiv interschimbabil. Deține de asemenea Stabilizarea Imaginii încorporată şi Filtre Art ce pot fi combinate printr-o simplă atingere pentru a adăuga o notă creativă filmelor Full HD şi fotografiilor. În plus, dispune şi de LCD rabatabil. Fie că eşti un fotograf serios sau un amator entuziast, ecranul de 3-inci, ce poate fi înclinat, face ca înregistrarea unor imagini impecabile în situaţii ciudate să fie la fel de uşor de realizat ca un cadru normal. Ecranul LCD rabatabil este doar una dintre caracteristicile ce vin în ajutorul utilizatorului şi plasează E-PL3 în faţa oricărei alte camere cu dimensiuni comparabile. Faptul că “dimensiuni comparabile” înseamnă compact vorbeşte de la sine despre PEN. Pentru o cameră sistem cu obiective interschimbabile ce oferă calitate SLR, E-PL3 are dimensiuni incredibil de reduse şi este şic – cu un finisaj premium de aluminium mătuit. Imagini uimitoare oferite de o cameră elegantă care este la fel de uşor de utilizat precum modele compacte tip point-and-shoot? Absolut. Este filosofia PEN.

Olympus E-PL3

Unul dintre aspectele de apreciat la camerele PEN este modul facil de obţinere a unor imagini de clasă superioară, chiar şi atunci când nu cunoşti prea multe despre fotografie. Datorită celor mai recente inovaţii, E-PL3 aduce la un nivel cu totul nou uşurinţa în utilizare şi apropierea faţă de utilizator. Este primul PEN cu ecran LCD rabatabil, asigurând astfel, accesul la cadre imposibile. Trăgând şi înclinând ecranul de 3-inci, poţi încadra şi înregistra perspective inedite, chiar şi ţinând camera cu mâna întinsă. De exemplu, dacă trebuie să fotografiezi deasupra unei mulţimi sau să focalizezi o insectă aflată pe sol fără a te apleca.

Pentru a profita la maximum de optica excelentă şi pentru a obţine cele mai bune cadre, setările camerei trebuie să fie la cel mai înalt nivel. Pentru un amator, acest lucru tinde să devină o provocare sau chiar o frustrare. Nu va fi cazul cu PEN, Ghidul Interactiv este cheia. Ghidul Interactiv îţi permite să accesezi uşor setările care fac toată diferenţa – efectul de mişcare şi fundal estompat, intensitatea culorii, condiţiile de iluminare şi strălucirea. Într-o situaţie tipică de fotografiere, Ghidul Interactiv ajută la estomparea fundalului pentru a obţine un cadru şi mai dramatic şi pentru a evidenţia cât mai bine ce se află în prim-plan. Pentru a obţine acest efect, în mod normal, ar fi trebuit ajustată adâncimea câmpului utilizând obiectivul sau meniul, dar cu Ghidul Interactiv trebuie doar să muţi un cursor în sus şi în jos până când obţii imaginea dorită pe LCD. PEN E-PL3 alege automat setările potrivite. Ajustarea din meniu a unor setări permanente este la fel de simplă, de acum fiecare obţiune din meniu are o fereastră cu descrierea acţiunii. Iar pentru alte setări din meniu care trebuie ajustate în mod regulat, Olympus a instalat o serie de butoane de acces rapid – pe partea superioară a camerei, chiar lângă butonul declanşator.

Când achiziţionezi un PEN, poţi fi sigur că vei beneficia de cea mai nouă tehnologie. Iar asta înseamnă calitate fantastică pentru fotografii şi filme. E-PL3 este susţinută de noul procesor de imagine Olympus TruePic VI, care face camera mai rapidă şi mult mai receptivă pe ansamblu, iar viteza de autofocalizare este cu adevărat extraordinară. O AF la o astfel de viteză îţi asigură toate şansele să surprinzi chiar şi cadrele cele mai spontane, sau în mişcare rapidă. Iar cu cele 35 de puncte de focalizare dispuse aproape pe tot senzorul, este posibil să focalizezi pe obiecte ascunse undeva în colţurile imaginii. Datorită Iluminatorului AF, focalizarea în condiţii de iluminare redusă este mai bună ca niciodată, iar noua tehnologie de focalizare continuă în mod AF păstrează subiectele focalizate chiar şi atunci când ies sau intră în cadru. Totul se realizează imediat, deoarece Full Time AF înseamnă că AF este tot timpul activată – iar subiectul principal este deja focalizat.

Puternicul procesor TruePic VI face posibilă de asemenea înregistrarea filmelor Full HD 1080i şi a imaginilor perfect clare la calitate 12.3 Megapixeli, chiar şi în lumină redusă. Cu o rată a cadrelor de 60Hz, rezoluţie Full HD şi fundal sonor stereo, calitatea filmelor şi realismul trebuie văzute pentru a crede – ideal cu un grup de prieteni la un televizor mare Full HD. În plus, ai mai multe opţiuni de formate video. Pentru redarea pe TV, utilizatorii pot alege AVCHD, generând astfel un fişier cu dimensiuni mai mici. Dacă utilizatorii doresc iniţial să-şi editeze filmele pe PC, atunci 720p HD Motion JPEG este ideal. Fie că înregistraţi filme sau fotografii, E-PL3 este special creat pentru a oferi constant performanţe ridicate – indiferent de obiectivul interschimbabil. Spre deosebire de alte camere comparabile, Stabilizarea Imaginii este inclusă în corpul camerei, aceasta contracarând automat imaginile neclare indiferent de ce obiectiv este montat.

Printre cele mai avansate instrumente automate aflate la îndemână pe E-PL3 sunt FiltreleArt şi noul Bracketing Filtre Art. Toate cele şase filtre pot fi aplicate din cameră atât filmelor HD cât şi fotografiilor, iar unele filtre pot fi chiar şi combinate pentru efecte cât mai uimitoare. Utilizând Braketing FiltreArt, poţi experimenta diferite aspecte prin aplicarea simultană a mai multor filtre diferite aceluiaşi cadru. Filtrele Art sunt Pop Art, Soft Focus, Grainy Film, Pinhole, Diorama şi Dramatic Tone şi la o simplă atingere de buton acestea pot fi combinate cu până la cinci Efecte Filtre Art adiţionale, inclusiv noul Starlight sau White Edge. Imediat ce pozele sunt gata, le puteţi vizualiza prin succesiune temporizată pe LCD – sau pe TV via interfaţa HDMI.

După orice standarde, E-PL3 este o cameră care iese în evidenţă. Disponibilă în negru, alb, argintiu sau roşu, carcasa metalică, mătuită, cu detalii cu design rafinat are un stil premium, contemporan ce nu poate fi confundat. Să nu uităm de dimensiunile sale compacte. Pentru o cameră sistem care oferă calitate SLR, acestea sunt şi mai remarcabile decât aspectul pe ansamblu.

E-PL3 este compatibilă cu o întreagă familie de obiective şi accesorii Olympus. Vine livrată cu obiectivul reproiectat M.ZUIKO DIGITAL 14-42mm (28-84mm) 1:3.5-5.6 II R, ce este doar unul dintre cele 20 de obiective Micro Four Thirds dedicate camerelor PEN. Obiectivul furnizat este special proiectat pentru utilizare silenţioasă mai ales în cazul înregistrării filmelor HD cu sunet stereo, unde este limitat zgomotul de fond. Pentru portrete incredibile şi filme cu extraordinarul efect de fundal neclar, noul M.ZUIKO DIGITAL 45mm (90mm) 1:1.8 este obiectivul pentru tine. Accesoriile stilate includ bliţul extern FL-300R argintiu ce poate fi controlat wireless şi Vizorul Electronic accesibil, şi care poate fi înclinat, cu un unghi de vizualizare de 100% şi rezoluţie de 920,000 puncte. Ataşat la Portul pentru Accesorii 2, este excelent pentru fotografierea în condiţii de soare puternic sau cu un obiectiv telefoto.

E-PL3 va fi disponibilă din toamna 2011.

Caracteristici principale:

Calitatea imaginii
• Puternicul procesor de imagine TruePic VI pentru un timp mai scurt de reactualizare şi imagine de calitate excelentă
• Stabilizarea imaginii încorporată, ultra-eficientă pentru filme şi fotografii clare, indiferent de obiectiv
• Obiectivul compact M.ZUIKO DIGITAL 14-42mm (28-84mm) 1:3.5-5.6 II R rapid şi silenţios (compatibil pentru film şi fotografii)
• Senzorul eficient de 12.3 Megapixeli High Speed Live MOS pentru performanţe excelente în condiţii de iluminare scăzută şi înregistrare filme Full HD
• Sensibilitate ISO 12800
• Înregistrare film stereo 1080i Full HD în format AVCHD sau Motion JPEG

Utilizare facilă
• FAST AF, cel mai rapid sistem autofocus din lume, în 35 de puncte AF, mereu active, Iluminatorul AF pentru condiţii de iluminare redusă şi Focalizarea continuă în mod AF
• Ecran LCD de 3.0” cu rezoluţie de 460,000 puncte, ce poate fi înclinat pentru înregistrarea uşoară a cadrelor ce pot fi considerate mai dificile
• Butoane de acces direct (unul personalizabil) pentru ajustări manuale rapide
• Ghidul Interactiv pentru Filme HD, fotografii şi modurile P/S/M/A
• Descriere afişată pentru fiecare punct din meniu
• Live View în modul Film HD şi foto
• Funcţia Live Wheel uşor de utilizat

Creativitate şi flexibilitate
• Şase Filtre Art creative pentru modurile Film HD şi foto, ce pot fi combinate cu Efectele Filtre Art cum ar fi noul Starlight şi White Edge
• Port Accesorii 2 pentru compatibilitate cu familia în continuă creştere a accesoriilor PEN
• Compatibilă cu 20 obiective Micro Four Thirds, 27 obiective Four Thirds şi mai mult de 500 alte obiective (via adaptor)
• Compatibilă cu carcasa subacvatică opţională
• Viteză obturator 1/4000th sec. cu fotografiere secvenţială de 5fps
• Mod Multi Expunere pentru 2 imagini RAW
• Durată de viaţă lungă a bateriei Li-ion BLS-5

Design
• Design compact, frumos al carcasei din aluminiu mătuit
• Inel decorativ interschimbabil pe obiectivul furnizat
• Disponibilă în patru culori atractive: negru, alb, argintiu şi roşu

Alte caracteristici
• Bliţ extern, furnizat, care poate fi înclinat
• Fotografiere 3D
• Redare cu temporizator
• Compatibilitate cu cardurile SDXC şi Eye-Fi
• Control wireless

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Fotografie
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com