Galeria de Arta

arta pentru tine

  24.08.2010

Nikon lansează D3100 - primul DSLR Nikon Full HD

Nikon D3100 este succesorul celui mai bine vândut aparat foto DSLR din Europa, D3000, şi este dotat cu un senzor nou CMOS de 14,2 MP, 11 puncte de focalizare, un mod de filmare Full HD şi Live View cu mod de focalizare automată chiar şi în timpul filmării. Păstrează de la predecesorul său popularul mod Ghid, care oferă acum şi imagini de exemplificare pentru anumite setări, cum ar fi cazul schimbării diafragmei sau a vitezei de declanşare.

Nikon d3100

Realizat mai ales pentru cei care fac primii paşi în fascinanta lume a aparatelor foto DSLR, Nikon D3100 poate surprinde fotografii extraordinare chiar dacă utilizatorii nu au cunoştinţe de tehnică fotografică. Gama largă de setări automate include Selectorul Automat de Scenă, care alege automat modul scenă cel mai potrivit, Recunoaşterea Scenei, un sistem care analizează cadrul pentru a optimiza setările aparatului foto şi modul Ghid, care oferă pas cu pas toate informaţiile necesare pentru a realiza fotografia dorită.

Însă D3100 este cu adevărat un DSLR Nikon, oferind o calitate uluitoare a imaginii şi permiţând posibilităţi creative infinite celor care doresc să folosească aparatul foto în mod manual. Cele 11 puncte de focalizare sunt perfecte pentru a surprinde fotografii clare chiar dacă subiectul se află în mişcare rapidă, iar sensibilitatea la lumină de până la ISO 12800 va permite realizarea de fotografii în condiţii de iluminare foarte dificile. Modul D-movie aduce, pe lângă filmarea în format Full HD, şi o serie întreaga de funcţii de editare video încorporate şi focalizare automată în timpul filmării.

Pentru a îmbunătăţi şi mai mult calitatea imaginilor şi filmelor, Nikon a introdus odată cu D3100 şi un nou sistem de procesare a imaginii, denumit EXPEED 2. Acesta îmbunătăţeşte performanţa senzorului CMOS, crescând sensibilitatea aparatului în lumină scăzută, oferind culori mai clare şi mai puternice; de asemenea, acesta reduce zgomotul de imagine şi oferă filme de o calitate mai bună.

Nikon D3100 va fi disponibil începând cu luna octombrie 2010.

Publicat de Alexandru Uvra
in categoriile Stiri, Fotografie
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com