Galeria de Arta

arta pentru tine

  10.09.2007

Sony Alpha 700

Sony anunţă lansarea celui mai nou model al gamei de camere foto digitale SLR Alpha. Denumit Sony Alpha 700 (abreviat Sony A700), acest model alătură performanţa şi operarea rapidă unei calităţi la superlativ a imaginii – de la fotografiere până la redarea imaginilor:
• Calitate extraordinară a imaginii cu ajutorul celor mai recente inovaţii de la Sony – senzorul CMOS Exmor de 12.24 megapixeli efectivi şi noul procesor rapid BIONZ cu funcţie de reducere a zgomotului în RAW
• Operare rapidă cu autofocalizare de mare acurateţe în 11 puncte şi fotografiere continuă la 5 cadre/secundă
• Carcasă solidă de magneziu cu garnituri de protecţie împotriva prafului sau umidităţii
• Mod de afişare PhotoTV Full HD pentru redarea pe noile televizoare Sony Bravia
• Ecran LCD de calitate fotografică de 3 inci cu 921 000 de puncte şi vizor luminos cu factor ridicat de mărire

Sony Alpha 700

Pe lângă construcţia solidă şi caracteristici intuitive, modelul Sony Alpha 700 redefineşte simplitatea utilizării acestei camere digitale SLR cu specificaţii înalte. Datorită sistemului său nou şi intuitiv de navigare, setările camerei pot fi ajustate în cele mai exacte condiţii de fotografiere.

Există o paletă extinsă de opţiuni noi de personalizare şi instrumente creative care să-i sprijine pe fotografi la trecerea pe un nivel superior în pasiunea lor.

Calitate extraordinară de generaţie următoare

Cheia către performanţa absolută a modelului Sony Alpha 700 este noul senzor de 12.24 megapixeli efectivi Exmor CMOS. Acest nou senzor utilizează tehnologii de imagistică elaborate din tehnologiile CCD şi tehnologii originale de conversie Column A/D pentru a oferi rapiditate şi calitate superioară a imaginii. Semiconductorii de ultimă generaţie de la Sony şi tehnicile avansate de procesare a semnalului asigură surprinderea unor imagini de o claritate extraordinară, detalii fine şi culori, nuanţe şi texturi bogate, apropiate de realitate.

Pentru prima dată la o cameră digitală SLR, senzorul avansat Exmor CMOS realizează conversie A/D utilizând convertori dedicaţi care sunt localizaţi aproape de fiecare element al matricii de captură de pe senzor. Anularea zgomotului analogic înainte de conversia A/D e completată de reducerea zgomotului on-chip în momentul în care semnalele sunt digitizate.

Aceasta conduce la semnale digitale care sunt imune la zgomotul extern şi la interferenţele care pot degrada în mod serios semnalele analogice produse de alţi senzori.

Semnalele digitale cu zgomot redus sunt trimise de la senzorul Exmor către procesorul recent dezvoltat BIONZ, unde acestea sunt supuse unei etape ulterioare de reducere a zgomotului RAW înainte de compresie şi codificare.

Cu o sensibilitate maximă de ISO 3200, modelul Sony Alpha 700 poate face posibile instantanee din sport sau dinamice, scene de interior sau portrete realizate în orice condiţii de iluminare.

Stabilizatorul optic de imagine Super SteadyShot încorporat în cameră este compatibil cu toată gama de obiective cu montura “α” (a-mount). Tehnologia Anti-shake a fost îmbunătăţită cu până la jumătate de treaptă pe întreaga gamă focală. Corecţia se întinde de la 2,5 la 4 trepte (variază în funcţie de obiectivul utilizat, de setările camerei şi de condiţiile de fotografiere). Aceasta poate reduce foarte mult riscul imaginilor neclare în situaţii când ar fi fost necesare trepiedul sau bliţul.

Sony Alpha 700

Sistem rapid de focalizare automată în 11 puncte cu cruce duală în centru

Autofocus-ul foarte rapid este absolut necesar oricărui fotograf profesionist. Cu 11 puncte de focalizare şi 11 linii, noul senzor central în cruce dublă oferă o îmbunătăţire majoră a performanţei AF în multiple condiţii de fotografiere. Autofocus de mare precizie poate fi obţinut cu diafragma deschisă pentru obiective mai luminoase de F2,8. În plus, timpul de mişcare al lentilelor a fost micşorat pentru calcularea distanţei obiectelor şi poziţionarea focalizării.

Dispozitivul de iluminare pentru Autofocus asistă camera pentru a efectua focalizare automată în condiţii de lumină slabă sau cu un contrast scăzut al subiectelor.

Sony Alpha 700

Navigare rapidă, intuitivă şi control convenabil al funcţiilor

Noua interfaţă, remarcabil de simplă, denumită “Quick Navi”, asigură o operare rapidă în condiţii de stress, atunci când nu este timp pentru navigarea funcţiilor meniului. Setările camerei pot fi accesate pe loc, cu ajutorul joystick-ului uşor de manevrat şi icon-urilor, pe ecranul de calitate foto de 3 inci. Parametrii selectaţi pot fi ajustaţi în mod direct fără a fi necesar să se acceseze mai multe sub-meniuri.

Pentru mai mult confort în studio sau într-o altă locaţie, un set global de de 28 de setări ale camerei poate fi stocat într-unul dintre cele trei spaţii de memorare ale setărilor utilizatorului pentru a fi încărcate instantaneu. Un buton dedicat Custom poate fi programat pentru funcţii care se utilizează în mod frecvent, precum aceea de mărime a fişierului şi de selectare a suprafeţei de focalizare automată.

Conceput să ofere atunci când contează cel mai mult

Modelul Sony Alpha 700 este dezvoltat pentru a veni în întâmpinarea cerinţelor entuziaştilor din domeniul fotografiei care necesită performanţe evidente în condiţii reale de fotografiere. Corpul camerei foto, rezistent, durabil, din aliaj de magneziu, e completat de un şasiu din aliaj de aluminiu ranforsat. Garniturile din silicon rezistente la apă protejează butoanele şi cardurile media împotriva prafului şi umezelii. Senzaţia de cameră foto profesională este subliniată de un nou sunet emis la declanşare, precum şi de motorul puternic de focalizare automată care reduce zgomotul şi vibraţiile în timpul focalizării.

Unitatea de declanşare de înaltă performanţă recent dezvoltată va rezista cu certitudine la 100000 de cicluri. Viteza maximă de declanşare este de 1/8000 sec (1/250 viteza de sincronizare bliţ sau 1/200 cu funcţia Super SteadyShot activată) pentru a surprinde momentele foarte dinamice. Un nou motor fără miez, de mare putere, precum şi mecanismul de dublă-blocare împotriva mişcării oglinzilor permit fotografierea continuă de până la 5 cadre pe secundă. În modul JPEG Fine sau în modul de fotografiere Standard, durata rafalei e limitată doar de dimensiunea cardului, în timp ce în RAW pot fi realizate până la 19 cadre la viteza de 5 cadre pe secundă.

Uşor de manevrat cu ajutorul mânerului vertical opţional

Performanţa şi viteza năucitoare sunt completate în stil profesionist pentru a ajuta la manevrarea sigură în studio sau în altă locaţie. Adăugând vertical grip-ul VG-C70AM, se oferă acces confortabil la butonul de declanşare poziţionat ergonomic pentru orice poziţie de fotografiere.

Noul acumulator InfoLITHIUM din seria M oferă până la 650 de fotografii (standard CIPA) la o singură încărcare. Timpul de utilizare rămas al bateriei este afişat sub formă de procent. VG-C70AM se poate adăuga cu o a doua baterie. Nivelurile de încărcare ale ambelor baterii (atunci când sunt instalate amândouă) sunt afişate separat pe ecran pentru evitarea indicaţiilor ambigue despre bateria rămasă.

Opţiuni creative extinse

14 stiluri noi de fotografiere – incluzând Deep, Autumn, Vivid şi Landscape – permit crearea instantanee a unei multitudini de stări. Contrastul, claritatea, setări ISO (zone matching) şi alţi parametri pot fi personalizaţi mai departe pentru redarea efectului creativ ales.

Optimizorul de gamă dinamică îmbunătăţit (DRO) ajustează contrastul şi nuanţele pentru imagini uniform expuse în cazul portretelor iluminate din spate sau altor scene dificile de contrast ridicat. Optimizarea poate fi crescută în cinci paşi, în timp ce noul mod avansat bracketing surprinde aceeaşi scenă cu cinci setări diferite DRO pentru obţinerea celor mai bune rezultate.

Adăugarea unui nou mod RAW compresat face ca stocarea să fie mai eficientă fără a afecta flexibilitatea de manevrare a fişierelor de imagine RAW. Acum este disponibil un mod Extra Fine pentru fişiere JPEG de înaltă calitate. Noul mod de fotografiere cu factor de aspect 16:9 este ideal pentru încadrarea peisajelor şi altor fotografii panoramice care pot fi vizualizate pe un ecran TV panoramic sau pe un display HD-ready.

Există sloturi pentru două tipuri de medii de înregistrare - Memory Stick sau CompactFlash. Slotul Memory Stick Duo este compatibil Memory Stick Duo şi Memory Stick PRO Duo, precum şi Memory Stick PRO-HG Duo, recent lansat, care suportă viteze mari de transfer. Slotul CompactFlash este conform cu noul standard de mare viteză 300x UDMA (Ultra Direct Memory Access), făcând posibilă surprinderea continuă a imaginilor până la limita cardului de memorie flash în modul JPEG şi în modul standard (numărul de fotografii care pot fi realizate variază în funcţie de condiţiile de fotografiere, specificaţiile cardului de memorie şi de alţi factori).

Modul PhotoTV HD îmbunătăţeşte sistemul de afişare a imaginii Full HD

Este foarte uşor să vă bucuraţi de imagini High Definition de cea mai înaltă calitate, surprinse cu ajutorul camerei Sony Alpha 700, în timp ce vă aflaţi în propria locuinţă sau prelucrând fotografiile în studio.

Modelul Sony Alpha 700 include ieşire HDMI încorporată pentru conectarea la orice televizor sau display HD-ready. Imaginile sunt optimizate pentru culori şi texturi mai subtile, naturale, pe noua generaţie de televizoare Full HD Sony Bravia care sunt compatibile cu PhotoTV HD – modul de vizualizare a fotografiilor Full HD TV, recent anunţat de Sony.

PhotoTV HD oferă o îmbunătăţire semnificativă în vizualizarea imaginilor statice pe televizoarele clasice care sunt optimizate pentru imaginile în mişcare. Controlează, de asemenea, navigarea, zoom-ul, slide-urile HD şi alte funcţii, atunci când camera Sony Alpha 700 este conectată la un televizor HD.

Slide-urile HD pot fi controlate cu ajutorul unei telecomenzi cu infraroşu care controlează şi funcţia de declanşare în cazul auto-portretelor şi altor aplicaţii ale fotografierii de la distanţă.

telecomanda pentru Sony Alpha 700

Ecran LCD Xtra Fine de 3 inci (7,6 cm) pentru fotografii de calitate şi vizor de înaltă performanţă

Vizualizarea şi evaluarea fotografiilor surprinse cu ajutorul camerei Sony Alpha 700 se pot realiza mult mai bine cu ajutorul noului ecran LCD de 3 inci Xtra Fine.

Mărimea sa şi rezoluţia foarte clară (921 000 de puncte) – cea mai mare existentă pe o cameră D SLR – face posibilă controlarea exactă pe un ecran LCD a focalizării şi a calităţii imaginilor surprinse.

Caracterizându-se prin matrici de pixeli aşezaţi în şir, ecranul LCD hibrid Xtra Fine dezvăluie cele mai fine detalii cu texturi naturale şi gradaţii de culoare. Acoperirea anti-reflexie permite un contrast înalt şi o vizibilitate extraordinară când se fotografiază în aer liber.

Apăsând butonul Display, se selectează modurile de vizualizare ale noului ecran. Imaginile pot fi afişate în seturi de 4, 9 sau până la 25. Alternativ, ultimele cinci imagini pot fi înşirate deasupra fotografiei selectate în acel moment – ideal pentru verificarea expunerilor în mod bracketing sau fotografierii continue. Există, de asemenea, un mod nou indicator histogramă RGB pentru confirmarea nivelurilor separate de roşu/verde/albastru.

Datorită noului sistem pentaprismă, vizorul optic de înaltă performanţă cu acoperire internă anti-reflexie oferă imagine mare, luminoasă pentru vizualizare confortabilă şi focalizare manuală exactă. O varietate de ecrane de focalizare opţionale – disponibile ca elemente pentru servicii – ajută prin compoziţia arhitecturală şi alte aplicaţii specializate.

Sony Alpha 700

Aplicaţii furnizate

Oferită împreună cu Sony Alpha 700, aplicaţia Image Data Lightbox SR simplifică manevrarea bazei de fotografii. Imaginile pot fi parcurse, selectate, mărite, comparate şi evaluate în timp ce sunt încă în format RAW. Facilitează, de asemenea, crearea şi menţinerea colecţiilor de imagini pentru proiecte speciale, la care se adaugă automatizarea imprimarii şi a transformării fişierelor în format JPEG/TIFF.

Image Data Converter SR este o aplicaţie uşor de utilizat pentru vizualizarea şi editarea fişierelor RAW. Un nou motor puternic dublează practic vitezele de procesare pentru ajustarea mai rapidă a curbelor de tonuri, balans în alb, expunere, saturaţie, contrast, nuanţă şi claritate. Profilurile de ajustare a funcţiei Custom pot fi salvate şi aplicate mai multor imagini. Vizualizarea, imprimarea şi manevrarea fişierelor de bază sunt posibile, iar imaginile editate pot fi salvate din nou ca fişiere RAW sau transformate în format JPEG/TIFF.

Ideală pentru activitatea din studio, aplicaţia de control de la distanţă a camerei (PC/Mac) face posibil ca Sony Alpha 700 să fie comandată prin USB de la un calculator conectat. Declanşarea, expunerea, focalizarea, modul drive şi alte setări pot fi activate din telecomandă fără a atinge camera. Fişierele de imagine pot fi memorate direct pe hard-ul calculatorului, trecându-se peste etapa stocării pe cardul media al camerei.

Disponibilitate şi preţ

Camera foto digitală Sony Alpha 700 va fi disponibilă într-o varietate de kituri cu diferite obiective de la jumătatea lunii octombrie 2007. Orientativ, preţurile vor începe de la 2800 lei (TVA inclus).

Date tehnice

Sistem

 • Tip de cameră: Cameră digitală SLR cu bliţ încorporat şi obiectiv interschimbabil
 • Montură obiectiv: Montură Sony; compatibil cu montura baionetă de tip A de la Minolta
 • Compatibilitate obiectiv: Compatibil cu toate obiectivele Alpha de la Sony şi obiective Konica Minolta MAXXUM/ DYNAX

Fotografierea

 • Tipul de senzor de imagine: Senzor Exmor™ CMOS
 • Mărimea senzorului de imagine: 23.5 x 15.6 mm (tip APS-C)
 • Numărul total de pixeli: Aprox. 13,053,000 pixeli
 • Numărul efectiv de pixeli: Aprox. 12,246,000 pixeli
 • Sistemul anti-praf: Acoperire antistatică pe filtrul trece-jos şi mecanism de deplasare/scuturare a senzorului

Stocare

 • Media Memory Stick: Memory Stick Duo, Memory Stick PRO Duo, Memory Stick PRO-HG Duo
 • Card CompactFlash: Type I, Type II (UDMA / Microdrive)
 • Slot: Dual slot pentru Memory Stick Duo / CompactFlash
 • Format fişier: FAT 12, 16, 32
 • Formatul imaginii: JPEG, RAW (format ARW 2.0), RAW + JPEG
 • Mărimea imaginii RAW: 4288 x 2856, L (12M, 3:2); 4272 x 2848, M (6.4M, 3:2): 3104 x 2064, S (3.0M, 3:2): 2128 x 1424, L (10M, 16:9); 4272 x 2400, M (5.4M, 16:9): 3104 x 1744, S (2.6M, 16:9): 2128 x 1200
 • Spaţiu de culoare: sRGB, Adobe RGB

Reducerea zgomotului

 • Long exposure NR: On/Off, disponibil în cazul unor viteze de expunere mai mari de 1 sec.
 • High ISO NR: Ridicat / Normal / Scăzut, disponibil la ISO 1600 sau la valori mai mari

Stil creativ

 • Stiluri de bază: Standard, Vivid, Neutral, Adobe RGB
 • Memorare a setărilor: 3 zone de memorare; Standard, Vivid, Neutral, Adobe RGB, Clear, Deep, Light, Portrait, Landscape, Sunset, Night view, Autumn leaves, B/W, Sepia
 • Elemente ajustabile: Contrast (-3 până la +3 paşi), Saturaţie (-3 până la +3 paşi), Claritate (-3 până la +3 paşi), Luminozitate (-3 până la +3 etape), Zone Matching (-1 până la +2 etape)
 • Bracketing avansat DRO: 3 cadre, H/L selectabil

Balans de alb

 • Mod Auto, Daylight, Shade, Cloudy, Tungsten, Fluorescent, Flash Colour Temperature / Colour filter, Custom
 • Temperatura de culoare: 2500 - 9900 k cu 19 trepte Magenta / Compensare în Verde

Super SteadyShot

 • Sistem: Mecanism de mişcare a senzorului de imagine
 • Capabilitate: Scădere aproximativă 2.5 EV - 4 EV a vitezei de declanşare (variază în funcţie de condiţiile de fotografiere şi de obiectivul utilizat)

Vizor

 • Tip: Fixed eye-level system with optical glass type pentaprism
 • Zonă de vizibilitate: 95%
 • Mărire: 0.9x, cu obiectiv de 50mm la infinit
 • Eye relief: La aproximativ 25 mm de ocular, la aproximativ 21mm de la cadrul ocularului la dioptrie -1
 • Reglare dioptrie: 3.0 până la +1.0 m-1
 • Oglindă: Quick return mirror
 • Ecran de focalizare: Spherical acute matte

Sistem de focalizare automată

 • Tip: Sistem de detecţie fază (TTL)
 • Senzor: CCD line sensors
 • Numărul de puncte de focalizare: 11 puncte
 • Sensibilitate: 0 EV până la +18 EV (la echivalent ISO 100)
 • Modul focalizare: Single-shot AF, Automatic AF, Continuous AF, Direct Manual Focus, Manual Focus
 • Zonă de focalizare: Zonă de focalizare panoramică (Auto, 11 suprafeţe), Spot focus area, Zonă de focalizare locală (11 zone locale, selectare cu multi-selector)
 • Sistem de focalizare automată la apropierea ochiului: Selectabil Activat/Dezactivat

AF illuminator

 • Tip: încorporat, LED
 • Interval iluminare: aproximativ 1 m - 7 m

Sistem de expunere automată

 • Măsurare luminozitate: Măsurare TTL
 • Celulă: SPC în formă de fagure cu 40 de segmente
 • Interval: 0 EV la 20 EV (+2 EV la +20 EV cu măsurare Spot )
  (la ISO 100 echivalent cu obiectiv F1.4)
 • Mod: Multi segment, Spot, Centre weighted
 • Setări expunere: Auto, Program AUTO (with Program Shift), Shutter priority, Aperture priority, Manual, Scene selection (Portrait, Landscape, Macro, Sports action, Sunset, Night view/portrait)
 • Compensare expunere: +/-3.0 EV, 0.3 EV / 0.5 EV trepte selectabile
 • Sensibilitate ISO (REI) AUTO: ISO 200 - 1600 (limita inferioară / superioară selectabilă); ISO 100 - 3200 echivalent (până la ISO 6400 disponibil ca gamă ISO extinsă)

Bliţ

 • Sistem cu bliţ încorporat: Ridicare manuală; approx. GN 12 (în m la ISO 100); acoperire până la 16 mm (în distanţă focală); approx. 3 sec. timp de reîncărcare; indicator flash-ready
 • Sistem de măsurare bliţ: ADI flash / Pre-flash TTL / Manual flash
 • Mod bliţ: Autoflash, Fill-flash, Rear sync, Slow sync, Manual flash, Reducerea efectului de ochi roşii, sincronizare la viteză înaltă (cu bliţ extern)
 • Compensare bliţ: +/- 3.0 EV (0.3 / 0.5 EV trepte selectabile)
 • Bracketing bliţ: 3/5 cadre, 0.3 / 0.5 / 0.7 EV trepte selectabile
 • Bliţ extern: Sony Alpha System Flash
 • Control wireless: disponibil

Declanşator

 • Tip: Electronically-controlled, vertical-traverse, focal-plane type
 • Gama de viteze: 1/8000 sec. - 30 sec., bulb
 • Viteză de sincronizare bliţ: 1/250 sec. (fără Super SteadyShot), 1/200 sec. (cu Super SteadyShot activat)

Drive

 • Drive mode: Avansare cadru cu cadru, avans continuu (H/L selectabil), Self-timer (10 sec. / 2 sec.)
 • Rată de avansare continuă: Înaltă (aprox. 5 cadre/sec max.), Scăzută (aprox. 3 cadre/sec)
 • Număr de cadre înregistrabile cu decalaj continuu: RAW - 18, cRAW (RAW comprimat) - 25, RAW+JPEG - 12, cRAW+JPEG - 12,
  JPEG (Extra fine) - 16, JPEG (Standard/Fine) - până când cardul de memorie este plin

Monitor LCD

 • Mărimea ecranului LCD: 7.5 cm (3.0-inch) TFT
 • Număr total de puncte: 921,600 (640 x 3 (RGB) x 480) puncte
 • Arie de vizualizare: 100%
 • Setare luminozitate LCD: +/-5 trepte

Imprimare

 • Funcţie de imprimare: Exif Print, Print Image Matching III, PictBridge, setare DPOF

Interfaţă

 • Ieşire HDMI: HDMI tip C minijack
 • Ieşire USB: USB 2.0 (Hi-Speed), USB Connecting (Mass Storage, PTP, Multi LUN)
 • Sincronizare terminal: Adaptabil la sincronizare terminal de polaritate inversă
 • Ieşire Video: NTSC / PAL selectabil (în meniu)

Telecomandă

 • Cu fir: RM-S1AM sau RM-L1AM, opţional
 • Wireless: RMT-DSLR1, furnizată cu camera
 • PC control: Transferul imaginilor şi controlul camerei cu ajutorul aplicaţiei furnizate

Alimentare

 • Baterie: Baterie reîncărcabilă Back NP-FM500H (7.2 V)
 • Adaptor AC: AC-VQ900AM (opţional) (7.6 V)
 • Acumulator: BC-VM10
 • Durata de viaţă a bateriei: Aproximativ 650 de fotografii (CIPA)
 • Power saving mode: Închidere automată după 1/3/5/10/30 min

Altele

 • Dimensiuni (LăţimexÎnălţimexAdâncime): Aprox. 141.7 x 104.8 x 79.7 mm
 • Greutate: Aprox. 690 g (fără baterii, card de memorie, accesoriile aparatului)
 • Temperatura de operare: 0-40 grade Celsius

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Fotografie
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com