Galeria de Arta

arta pentru tine

  23.03.2009

ReRevolution

Revoluția se lasă încă așteptată, la 20 de ani după decembrie 1989. Acesta ar fi mesajul expoziției “ReRevolution” de Michele Bressan, pe care Institutul Cultural Român din Paris o prezintă începând din 23 martie 2009.

Beneficiar în luna februarie 2009 al unei rezidențe de creație la Institutul Cultural Român din Paris, Michele Bressan s-a născut în 1980 la Trieste într-o familie mixtă: tată italian, mamă româncă. În decembrie 1989, Claudio Bressan, tatăl fotografului, vine cu ajutoare în România primelor zile de libertate. Atunci realizează, la Timişoara, o serie de fotografii, dintre care zece sunt integrate de Michele în actualul proiect expozițional. Ele constituie punctual de plecare al unei comparații cu România anilor 2007-2008, fotografiată de Michele Bressan în alte zece clișee, în care reminiscențele estetice comuniste au supraviețuit schimbărilor profunde ale societății. Distincția între atunci  și acum se estompează, grație unei perspective ce îmbină ironia distantă cu o delicată sublimare a derizoriului.

Michele Bressan este născut în 1980 la Trieste și trăiește la București din 1994. Artist vizual, face fotografii și film. A expus deja la Paris, Berlin, Praga, Viena și în Italia. Expoziția face parte din ciclul de evenimente prin care Institutul Cultural Român din Paris celebrează, în 2009, 20 de ani de la revoluția ce a pus capăt regimului comunist în România și estul Europei.

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Fotografie, Expozitii
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com